reklam

04 Ağustos 2004 Çarşamba
Ana Sayfa > Haberler

Gecekonduya aman yok

Bursa'da, yerel seçimlerden bu yana geçen 4 ay içerisinde Yıldırım Belediyesi bin 222, Osmangazi Belediyesi ise 93 kaçak inşaata müdahale etti. İlçe belediyeleri, kaçak yapıyla mücadelenin süreceğini açıkladı.

Bursa'da 28 Mart yerel seçimlerinden sonra, merkez ilçe belediyeleri bin 315 kaçak yapıyı yıktı. Planlı gelişen Nilüfer'de, son 4 ay içersinde kaçak inşaat yapılmadığı öne sürülürken, kaçak yapılaşmanın yoğun olduğu Yıldırım'da bin 222, Osmangazi'de de 93 inşaata müdahale edildi. Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, kaçak yapılaşmanın önüne geçme konusunda kararlı olduklarını, ilçede hemen hemen her gün yıkım yaptıklarını ifade etti.

Kaçak yapılaşmayı yıkımla değil, çözüm üreterek önlemeyi hedeflediklerini vurgulayan Başkan Keskin, 'Kent olarak birinci derece deprem bölgesindeyiz ve olası bir faciada kimsenin evi, mezarı olsun istemiyoruz. Bu nedenle planlama çalışmalarını hızlandırdık ve önümüzdeki yıl planlanmamış tek bir yer kalmayacak. Vatandaşlar biraz sabrederlerse, binalarını planlı bölgelerde yapmış olurlar' şeklinde konuştu.

Kronik sorun
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ise kaçak inşaatlarla mücadeleye devam ettiklerini vurgularken, ilçede 4 aylık süre içersinde kaçak yapı yapılmadığını, ancak seçim döneminde yapılan inşaatlara yıkım uyguladıklarını kaydetti. Başkan Bozbey, kaçak yapı tespit ettikleri takdirde de yıkım yoluna gidileceğini de ifade etti.

Türkiye'nin birçok ilinden büyük olan Osmangazi'de de kaçak yapılaşmayla mücadelenin etkin bir şekilde devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Recep Altepe, kaçak yapılaşmanın kronikleşmiş bir sorun olduğunu vurguladı.

Bursa'nın yoğun göç alan illerin başında geldiğini ve insanların barınmaları için de konut ihtiyacını karşılamalarının çok doğal olduğunu ifade eden Başkan Altepe, şunları kaydetti:

'Plansız bina yakışmıyor'
'Kaçak yapılarla artık yıkım yaparak değil, planlı bölgelerde bina yapılmasını sağlayarak mücadele etmeyi hedefliyoruz. İlçemizde imar çalışmalarını sürdürdüğümüz gibi, yıllardır beklemede olan bölgelerin de planlarını hazırlıyoruz. Yeşil Bursa'ya plansız binalar yakışmıyor. Vatandaşları duyarlı olmaya çağırıyoruz.'
Akşam

 

Ağustos 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
diğer aylar için tıklayın

Objektifinizden yansıyanlar Fotoğraf forumunda...

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz