reklam

04 Ağustos 2004 Çarşamba
Ana Sayfa > Haberler

Sanal dünyanın tasarımları

Garanti Galeri'de 10 Ağustos'ta bilgisayar ve iletişim ağları tasarımını konu alan bir sergi açılıyor. Dünyaca ünlü sanatçıların tasarladığı ağlarda interaktif dolaşılabilecek serginin küratörlüğünü uluslararası tasarım ve danışmanlık grubu MediaA'nın başkanı Tom Klinkowstein üstleniyor.

Günümüzün yaygın iletişim araçlarından biri bilgisayar ve iletişim ağları. Bilgisayara kurulan ağlarla sanal dünyayla gerçek dünya arasında bağlantılar kuruluyor. Bu ağlar sayesinde bilgisayar ekranından kendinize yeni bir dünya yaratabiliyor hatta dünyanın diğer ucundaki insanlarla sanal iş ekipleri kurabiliyorsunuz.

Sabancı Üniversitesi'nde Atölye Çalışması
Bilgisayar ve iletişim ağlarının yaygınlaşmasıyla birlikte ağ tasarımcılığı da tüm dünyada yükselen mesleklerden biri halini aldı. Garanti Galeri'de mimari, grafik, ürün ve kentsel tasarım sergilerinin ardından sanal dünyadaki tasarım üzerine bir sergi açılıyor. 10 Ağustos'ta açılacak 'Tasarım Ağı/Ağ Tasarımı' adlı serginin küratörlüğünü uluslararası tasarım ve danışmanlık grubu MediaA'nın başkanı Tom Klinkowstein üstleniyor.

Long Island'daki Hofsra Üniversitesi'nde 'Yeni Medya' doçenti olarak ders veren Klinkowstein aynı zamanda Dijital Tasarım dalında da konuk öğretim üyeliği yapıyor. Eserlerini Paris Pampidou Merkezi, Venedik Bienali, Tokyo Wave Galerisi gibi dünya çapında sanat merkezleri, müzeler ve galerilerde sergiyenen sanatçı Türkiye'deki sergi için de 'Ağlarla imgeler paylaşılır, internet siteleri birbirine bağlanır, koridorun yani dünyanın öbür ucundaki insanlarla sanal iş ekipleri kurulur, dağıtılır ve yeniden kurulur. Tasarlanacak şeyin ekonomisi ve estetiği de bu süreçte yeniden tanımlanır' diyor.

MediaA grubunun yanı sıra Urban Probe, D-Fuze, Core77, Media A, ESP Trendlab, Doors of Perception adlı ünlü ağ tasarımcılarının katıldığı serginin en ilginç eserlerinden biri de 1990-2090 yılları arasında ağ tasarımı ve tasarım ağının gelişimine ilişkin öngörüleri kurgulandığı 'Ağ Bağlantılı Tasarımcının Hayati Yolu' adlı çalışma. Ziyaretçilerin ünlü sanatçıların tasarladığı ağlarda interaktif olarak dolaşabileceği sergide şehircilik, mimarlık, gayrımenkul piyasası ile yerel yönetimler ve bireyler arasında köprü kurmayı hedefleyen bir çalışma da yer alıyor.

Brad Chain, Ellen Sideri ve John Thackera'nın da ilginç eserleriyle katıldığı sergi kapsamında 5-6 Ağustos tarihlerinde de Sabancı Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü'nde Klinkowstein yönetiminde iki günlük bir atölye çalışması düzenlenecek. 18 Eylül'e kadar devam edecek sergi ve atölye çalışması için ayrıntılı bilgi (0212) 293 63 71 numaralı telefondan alınabilir.
Akşam

 

Ağustos 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
diğer aylar için tıklayın

Internet hakkında sormak istediğiniz sorular, önerileriniz, beğendiğiniz ya da beğenmediğiniz siteler, web tasarımı bu başlık altında

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz