reklam

05 Ağustos 2004 Perşembe
Ana Sayfa > Haberler

Koruma kurulları değişti

Yeni yürürlüğe giren 5226 sayılı “Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu ile Çeşitli Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun”, toplam sayısı 20 olan Koruma Bölge Kurullarının yapısında da değişiklik getiriyor. Yeni düzenlemeye göre, “şehir planlamacı, mimar, arkeolog, sanat tarihçi ve o bölgenin ihtiyaçlarına göre bu alanlardan bir üyenin” daha katılımıyla halen 5 olan koruma kurullarının üye sayısı , 7’ye çıkarılacak. Koruma kurulu üyeleri arasında şehir planlamacı, mimar, arkeolog ve sanat tarihçi üyelerin yanı sıra, bir de hukukçu üye bulunacak. Bölgenin özelliğine ve ihtiyaca göre şehir planlamacı, mimar, arkeolog veya sanat tarihçi bir üyeye daha kurulda yer verilecek. Ayrıca, arkeolojik bir alanın değerlendirilmesi söz konusu olduğunda o bölgede yer alan müzenin müdürü de Koruma Kurulu’nun üyesi olacak.

Yeni yasal düzenleme ile bugüne kadar taşınmaz kültürel varlıklarla içiçe yaşayan vatandaşlar için ciddi bir sorun yaratan çatı aktarma gibi basit onarım ve tamirat işleri de kolaylaştırılıyor. Buna göre, kültürel mirasta yapılacak basit onarım ve tamiratlar, belediye ve valiliklerde yürütülecek.
Türkiye

 

 

 

 

 

 

Ağustos 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
diğer aylar için tıklayın

Endüstri ürünleri, grafik tasarımı ile moda, sahne dekoru tasarımı gibi diğer tasarım  alanlarındaki sorunlarınızı ve görüşlerinizi Tasarım forumunda dile getirebilirsiniz.

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz