reklam

10 Ağustos 2004 Salı
Ana Sayfa > Haberler

Kent sorunları

Bugünkü köşemi, gözledikleri bazı kent sorunlarına çözüm isteyen iki okurumun mesajlarına ayırıyorum...

Mesela, evi Hatay'da, işyeri ise Çiğli'de olan Cengiz Yılmaz, şöyle diyor:

Duvar çökecek
"İşim gereği 20 yıldır Çiğli ile Hatay arasında her gün gidip geliyorum. Bu arada da bazı olumsuz görüntülere tanık oluyorum. Mesela ilk olumsuzluk, Yeşildere yolundaki su kemerlerinde göze çarpıyor.

İki yıl önce zemindeki kayma nedeniyle kemerlerin altından geçen üç şeritli yolun bir şeridi iptal edildi, ama iki yıldır en ufak çalışma yapılmadı.

Korkarım istinat duvarı yakın zamanda çökecek ve biz tek şeride kalacağız. O zaman da trafik tamamen felç olacak. Bir istinat duvarı yapmayı iki yıldır beceremiyoruz; sadece şerit iptal edip akşam saatlerinde kuyruk oluşturmayı marifet sayıyoruz. Yok mudur buranın bir sorumlusu?

Öte yandan Alaybey Kavşağı'nı yakın zamanda toparladılar, ama nedense aynı ilgi, devamı olan Dedebaşı, Soğukkuyu, Serinkuyu ve Çiğli kavşaklarına gösterilmedi. Belediyelerimiz neden bu kavşakları da ele almaz?"

Lunapark'ı kurtarın
Gazanfer Bilge adlı bir başka İzmirli ise, gönderdiği "Lunapark'ta yesil katliamı" başlıklı mesajında şu ifadelere yer vermiş:

"Karşıyaka Lunaparkı imara açılıyor. Zaten yeşil alanları yok edilip katledilen Lunapark, Karşıyaka Belediyesi'nin bir projesiyle tamamen imara açılacak. Bir afette çadır kuracak ve kaçacak bir alanımız bile yok. Lütfen kalan yeşil alanları koruyalım."

Okurlarımın bana ileterek çözüm istediği sorunlar bunlar... Ben de bu istekleri yetkililere aktarmayı görev sayıyorum...

İlgilenilmesi ve bilgi verilmesi umuduyla.
Yeni Asır - Tanju Ateşer

 

Ağustos 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
diğer aylar için tıklayın

Koruma, restorasyon, sanat tarihi ve arkeoloji sorunlarını, düşüncelerinizi Koruma ve Restorasyon forumuna yazabilirsiniz. 

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz