reklam

11 Ağustos 2004 Çarşamba
Ana Sayfa > Haberler

Çiçekliköy'de kabus bitiyor

2 trilyon liraya malolacak 50 metrelik altgeçit, bölgedeki kazaları önleyecek.

Sık sık kazaların olduğu yol daha güvenli bir hale getiriliyor
Çiçekliköy'den gelerek İzmir'e gitmek isteyen araçlar, altgeçitten yolun diğer tarafına geçerek trafiğe karışacak. manisa'ya gitmek isteyenler ise oluşturulan cepten daha güvenli olarak yola girebilecekler.

Yapımı devam eden İzmir-Manisa Yolu'nda bir çözüme daha imza atılıyor. Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü, ölümlü kazaların çok sık meydana geldiği Çiçekliköy Kavşağı'na 50 metrelik altgeçit yapımına başladı.

2 trilyon liraya malolacak altgeçit, hafta sonları piknik amacıyla Çiçekliköy'ü ziyaret eden İzmirliler ve Manisalılar için müjde niteliği taşırken, kazaların önüne geçilmesi planlanıyor.

Yolu kesiyor
Karayolları ekipleri, geçtiğimiz günlerde İzmir-Manisa-İstanbul yolu üzerinde bulunan Çiçekliköy girişine yapılacak altgeçitle ilgili yoğun bir çalışma başlattı. Çiçekliköy'den gelerek İzmir'e dönmek isteyen araçların yolu kesmek zorunda kaldığını ve bu süreçte büyük kazaların meydana geldiğini belirten Karayolları 2. Bölge Müdürü Erol Altun, yapılacak altgeçitle ölümlü kazaların önüne geçileceğini kaydetti.

50 metre uzunluğunda ve 8.5 metre genişliğinde olacak tünelin yaklaşık 2 trilyon liralık maliyetinin İzmir-Manisa Yolu'nun 8 trilyon liralık ödeneğinden karşılanacağını belirten Altun, "Zaten İzmir-Manisa Yolu için 6.5 trilyon lira ek ödenek talebinde bulunduk ve olumlu yanıt aldık. Yakında o da onaylanacak. Altgeçiti eylül ayı sonunda bitirmeyi amaçlıyoruz" diye konuştu.

Acılar son bulacak
İzmir-Manisa Yolu'nun altından geçecek altgeçit, Çiçekliköy sakinlerinde de büyük sevinç yarattı. Karayolları'na defalarca başvuran Çiçekliköy Halkı, özellikle Vali Göksu'nun girişimleri nedeniyle kaza kabusundan kurtulacak.

Projenin tamamlanmasının ardından Çiçekliköy'den gelerek İzmir'e gitmek isteyen araçlar, altgeçitten yolun diğer tarafına geçerek trafiğe karışacak. Manisa istikametine gitmek isteyen bir araç için altgeçitin sağına ayrı bir şerit yapılırken, İzmir'den gelip Çiçekliköy'e girmek isteyen bir araç için yolun sağında ayrı bir şerit yapılacak.
Yeni Asır - İlker Çoban

 

Ağustos 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
diğer aylar için tıklayın

Kentin fiziksel çevresi, sorunları ve kentli olmak üzerine görüşlerinizi Kent başlığı  altında tartışıyoruz.

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz