reklam

19 Ağustos 2004 Perşembe
Ana Sayfa > Haberler

Üçüncü köprü yolda

İstanbul Boğazı'na üçüncü köprünün yapılması için görüşmeler hızlandı. Sarıyer-Anadolukavağı arasında yapılacak köprünün maliyeti 1.2 milyar doları bulacak.

İstanbul trafiğini rahatlatmak için temeli atılan tüp-geçit projesinin ardından üçüncü köprü için yapılan çalışmalara hız verildi. Daha önce yapılan çalışmalarda 'Nakkaştepe-Ortaköy', 'Vaniköy-Arnavutköy', 'Çubuklu-Yeniköy', 'Beykoz-Kireçburnu' ve 'Yuşatepesi-Rumelikavağı' arasında köprü için beş alternatif belirlenmişti. Planları inceleyen Başbakan Tayyip Erdoğan, bu planların dışında 'daha kuzeyde' yeni bir alternatif çalışması yapılmasını istemişti.

NTV'nin haberine göre, Erdoğan'ın isteğinden hareketle yeni köprünün, Sarıyer-Anadolukavağı arasında kurulması kararlaştırıldı. Gidiş-geliş altı şerit halindeki bin 30 metre uzunluğundaki köprünün çevre yollarıyla birlikte uzunluğu 50 kilometreyi bulacak. Boğaz Köprüsü'nün uzunluğu bin 74, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün uzunluğu ise 1080 metre.

Köprü için Malezyalı konsorsiyumla yapılan görüşmeler önemli aşamaya geldi. Markmore-Seloga Jaya Konsorsiyumu geçen günlerde ekonomi yönetimiyle bir araya geldi. Maliyeti 1.2 milyar doları bulan köprü, 'Yap-İşlet-Devret' modeliyle 49 yıllığına kiralama üzerinden yapılması planlanıyor.

Malezyalı konsorsiyum, geçiş ücreti ve geçiş sayısı için garanti istedi. Yetkililer ise diğer iki köprünün devlet tarafından işletildiğine dikkat çekerek, ücret garantisinin zor olduğu düşüncesinde. Ayrıca geçiş sayısıyla ilgili rakamların ancak yapımına başlanan tüp geçit projesinin sonuçlanmasından sonra netleşebileceği belirtildi.
Akşam 

 

 

 

Ağustos 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
diğer aylar için tıklayın

Kentin fiziksel çevresi, sorunları ve kentli olmak üzerine görüşlerinizi Kent başlığı  altında tartışıyoruz.

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz