reklam

24 Ağustos 2004 Salı
Ana Sayfa > Haberler

Afetzede için afetlik konut

Afyon'da üç yıldır konteynırda yaşayan 100 depremzede aile için yapılan deprem konutlarına oturma ruhsatı verilmedi. Çünkü evler sel yatağında.

Çay ilçesine bağlı Eber kasabasına iki yıl önce dönemin DSP'li Belediye Başkanı Sefa Kara'nın yaptırdığı deprem konutlarına, AKP'li Belediye Başkanı Ömer Faruk Kocabaş, dere yatağında bulundukları gerekçesiyle oturma ruhsatı vermedi.

Sultandağı ilçesinde 3 Şubat 2002'de meydana gelen 6.4 büyüklüğündeki depremde, 44 kişi öldü, çok sayıda ev de yıkıldı. Bayındırlık ve İskân Bakanlığı, Çay'a bağlı Eber kasabasına konteynır gönderdi ve 100 deprem konutu yapılmasına karar verdi. Dönemin DSP'li Belediye Başkanı Sefa Kara, bakanlığın emriyle SS Eber Deprem Evleri Yapı Kooperatif'ini kurdu. Kooperatife başkanlık da yapan Kara, deprem konutlarının yapılacağı yer olarak Eber Deresi yatağını seçti. Bakanlık tarafından gönderilen ödeneklerle yaptırılan konutlar tamamlanarak, anahtarlar bu ay içinde depremzedelere teslim edildi.

Ancak, son yerel seçimlerde Eber Belediye Başkanlığı'na getirilen AKP'li Ömer Faruk Kocabaş, dere yatağına yapılan konutlarda sel tehlikesi olduğu gerekçesiyle oturma ruhsatı vermedi.

Kocabaş, şunları söyledi: "Bu aşamada, geriye dönüş imkânsız. Bunun için evlerin altyapısı bir an önce yapılmalı ve dere yatağı sel tehlikesine karşı ıslah edilmeli. Ancak üç yıldır konteynırlarda yaşamaktan sıkılan vatandaşlar, belediyemizce oturma ruhsatı verilmemesine rağmen anahtarlarını aldıkları evlere yerleşmeye başladı. Gerekli altyapı ve ıslah çalışması için de belediyenin bütçesi yetersiz. Bu konuya Bayındırlık Bakanlığı'nın el atmasını ve bir an önce gerekli ödeneği çıkarmasını istiyoruz."

'Altyapı yok'
Konteynırda yaşayan depremzede Musa ve Halime Karaca çifti, bir an önce yeni yapılan deprem konutlarına taşınmak istediklerini, ancak altyapı eksikleri ve sel tehlikesi nedeniyle taşınamadıklarını anlattı. Üç yıldır konteynırlerda yaşam mücadelesi veren bazı depremzedeler de konutların kum üzerine yapıldığını belirterek, "Evlerde elektrik, su ve kanalizasyon sistemi de yok. Yetkililerin en kısa zamanda buraya el atmaları gerekiyor" dedi.
Radikal -Atilla Memiş

 

Ağustos 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
diğer aylar için tıklayın

Mesleki sorunlarınız, karşılaştığınız hukuksal problemler ve profesyonel yaşama dair ne varsa Profesyonel Yaşam forumunda.

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz