reklam

23 Ağustos 2004 Pazartesi
Ana Sayfa > Haberler

Eber’de deprem konutları dere yatağına inşa edilmiş

Afyon'un Çay ilçesine bağlı Eber beldesinde 3 Şubat 2002 depreminin ardından inşa edilen deprem konutları dere yatağına yapıldığı için oturma ruhsatı verilmiyor.

İstanbul'da meydana gelen sel olaylarından sonra dere yatağına yapılan evlerine yönelik ıslah çalışması başlatılacağı açıklamasından deprem evleri de nasibini aldı.

3 Şubat 2002 Sultandağ Depremi'nin yaralarını sarmaya çalışan Eber kasabası halkı, şu günlerde anahtarlarını teslim aldıkları evlerine oturma ruhsatı verilmediği için yerleşemiyor. Deprem evlerinin, depremin ardından kurulan kooperatif kanalıyla yapıldığını anlatan Eber Belediye Başkanı Ömer Faruk Kocabaş, evlerin yeri konusunda kendilerinden önceki belediye yönetiminin yanlış seçim yapması yüzünden zor durumda olduklarını söyledi. SS Eber Deprem Evleri Yapı Kooperatifi tarafından konutlar için temin edilen yerin dere ağzında olduğunu ve sel tehlikesine açık olduğunu belirten Belediye Başkanı Kocabaş, “Evlerin yapıldığı arazi dere yatağının tam ortasında bulunuyor. Evler artık yapılmış. Bu aşamadan sonra geriye dönüşün olması imkansız. Evlerin altyapısının bir an önce yapılması gerekiyor. Ancak bugüne kadar herhangi bir çalışma yapılmadı. Öncelikle evlerin yapıldığı Eber Deresi'nin yatağının sel tehlikelerine karşı ıslah edilmesi gerekiyor.” diye konuştu. 3 yıldır konteynerlerde yaşamaktan sıkılan vatandaşların, oturma ruhsatı verilmemesine rağmen anahtarlarını aldıkları evlere yerleşmeye başladığına dikkat çeken Kocabaş, evlerin hiçbirinde elektrik, su ve kanalizasyon sistemi olmadığını, vatandaşların bu eksikliklere rağmen kendi imkanları ölçüsünde evlerinin ihtiyaçlarını gidererek evlere yerleştiğini ifade etti. Bazı depremzedeler de konutların yapıldığı zemini eleştirerek, “Gidip 15-16 metre kumun üstüne ev yaptılar. Yapılan evler sel tehlikesi ile karşı karşıya. Evlerde elektrik, su ve kanalizasyon sistemi yok. Vatandaş evlerde oturmaya başladı. Devletin en kısa zamanda buraya el atması gerekiyor. Yoksa yağışlı bir mevsimde bizim de durumumuz İstanbul'da yaşananlardan farklı olmayacak.” şeklinde tepkilerini dile getirdiler. Geçtiğimiz hafta İstanbul'u etkisi altına alan yağışlardan sonra dere yataklarındaki evlerin ıslah edileceği açıklanmıştı.
Zaman - Ömer Yassıkaya, Onur Uzun

 

Ağustos 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
diğer aylar için tıklayın

Mesleki sorunlarınız, karşılaştığınız hukuksal problemler ve profesyonel yaşama dair ne varsa Profesyonel Yaşam forumunda.

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz