reklam

24 Ağustos 2004 Salı
Ana Sayfa > Haberler

Alibeyköy'de istimlak için hukuki süreç Çarşamba başlıyor

Alibeyköy'de, geçtiğimiz hafta meydana gelen su baskınlarının ardından başlatılan istimlak çalışmaları sürüyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Emlak İstimlak Daire Başkanı Mevlüt Karataş, istimlak için hukuki sürecin 25 Ağustos'ta başlayacağını söyledi.

Vatandaşlara kolaylık sağlamak amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce Eyüp Belediyesi'nde açılan "Kamulaştırma Bürosu"na 10 kişi başvuru yaparken, bölge sakinlerinin birçoğu ise hala kamulaştırmaya karşı çıkıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Emlak İstimlak Daire Başkanı Mevlüt Karataş, "Son yağmurda su basan tüm evleri istimlak etmeyeceğiz. Sadece Alibeyköy Deresi'nin 30 metrelik bandında kanal yapılacak alanda yer alan binaları kamulaştıracağız. Vatandaşlar tapu veya tapu tahsis belgesiyle gelirse, istimlak alanı içine girip girmediklerine birinci elden yanıt verebiliriz" dedi.

Karataş, istimlak için hukuki sürecin 25 Ağustos Çarşamba günü başlayacağını belirterek, "Kamulaştırma kararı için Encümen'den karar alacağız. Bu kararı Valiliğe tasdiklettikten sonra şahıslara tebligat yaparak yasal talepte bulunacağız" dedi.

Büyükşehir Belediyesi Kıymet Takdir Komisyonu'nun vatandaşın ev ve arsasının değerini belirleyeceğini, bu değer ile vatandaşın talebi arasında fark olması halinde anlaşma yoluna gidileceğini kaydeden Karataş, bunun olmaması halinde de hukuki yoldan istimlakın tamamlanacağını bildirdi.

Mevlüt Karataş, "O zaman hakim kararıyla istimlak yapılır. Bu bir zorunluluk. Bile bile vatandaşı ölüme terk edemeyiz. Devlet, gerekirse vatandaşın can güvenliğini korumak için zor kullanabilir. Ama biz şu anda vatandaşlarımızla rızaen çözüm bulmaya çalışıyoruz. Onları mağdur etmemeye çalışıyoruz. Dilerlerse para, dilerlerse ev vereceğiz" dedi.

Vatandaşların istimlak için yüksek bedel istediğini, ancak hukuken bedel tespiti için ellerinde kıstaslar olduğunu vurguladı. Karataş, uzlaşma sağlanamazsa işlemlerin mahkeme vasıtasıyla bilirkişiler tarafından yapılacağını, bunun da zaman kaybına neden olacağını ifade etti.

Karataş, Alibeyköy'de kamulaştırması yapılacak 65 parsel bulunduğunu ve sürecin uzamaması için Bakanlar Kurulu'nun, Kamulaştırma Kanunu'nun 27. maddesine göre "acil kamulaştırma" kararı alabileceğini söyledi.
Haber Türk

 

Ağustos 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
diğer aylar için tıklayın

Koruma, restorasyon, sanat tarihi ve arkeoloji sorunlarını, düşüncelerinizi Koruma ve Restorasyon forumuna yazabilirsiniz. 

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz