reklam

24 Ağustos 2004 Salı
Ana Sayfa > Haberler

İstimlak öncesi çalışmalar başladı

Alibeyköy'de enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor.

İstanbul'da sel felaketinin en çok etkilediği bölgelerin başında gelen Alibeyköy'de istimlak için ön çalışmalar başladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bugün yıkımların başlayacağını söylemişti.

Henüz yıkım çalışmaları değilse de, ön çalışmalar başlamış durumda. İlk çalışmaya başlayan birim İSKİ oldu. İSKİ yeni yapılacak kanal için hat belirlemeye çalışıyor.

Diğer yanda da enkaz kaldırma işlemleri sürüyor. Enkaz kaldırmak amacıyla Alibeyköy'e giren iş makinaları, bölge halkında başka 'yıkım' korkusu yarattı, ancak makinaların amacının sel sonrası birikintileri kaldırmak olduğu anlaşılınca bölge sakinleri de rahat bir nefes aldı.

Enkaz kaldırmaya öncelikle, yıkılan okul binasından başlandı.

Alibeyköy halkı sessiz
Alibeyköylüler ise, bu çalışmaları sessizce izliyor. Bir kısmı istimlak için ön hazırlıklara başlarken, bir kısmı henüz evini terkedip etmeyeceği konusunda kararsız.

Ancak, bölgede yeni bir kanalın yapılması için birçok evin istimlak edilmesi gerekiyor. Sel felaketi sonrası manzarayı gören Alibeyköy halkı da şimdilik istimlak çalışmalarına sessiz kalarak, ‘gizli bir onay’ veriyormuş gibi görünüyor.

Yeni kanal açılmasını isteyenlerden biri de son selde büyük maddi zarara uğrayan Alibeyköy esnafı. Esnafın sessiz baskısı istimlak çalışmalarının şimdilik sorunsuz yürümesini sağlıyor.

İstimlaktan dönüş yok
Alibeyköy'de 178 binanın yıkım kararı alındı. Yıkım kararı alınan evlerden beş kişi gönüllü olarak belediyeye müracaat ederek, anlaşma yaptı.

Geri kalan evlerin ön çalışmaları bittikten sonra gönüllü ya da gönülsüz istimlak çalışmalarına başlanacak.

Topbaş'tan anlaşma seçenekleri
CNN TÜRK'e konuk olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, kendi arazisi üzerinde mülkü olanlara ev, hazine arazisi üzerindeki bina yapanlara ise, yapılarının değeri kadar para verileceğini, geri kalan borçların ise uzun vadeye yayılacağını söyledi.

Topbaş, istimlak edilecek yapıların bedellerinin güncel fiyatlardan belirlenmesi için çalışacaklarını belirtti.

İlk etapta 345 binada istimlak söz konusu
Çalışmalar kapsamında Esenler'de 30, Güngören'de 40, Gaziosmanpaşa'da 40, Bahçelievler'de 30, Maltepe'de 35, Eyüp'te 178 olmak üzere toplam 345 bina istimlak edilecek.
CNN Türk - Güven İslamoğlu

 

Ağustos 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
diğer aylar için tıklayın

Personel arayanlar, iş arayanlar, ilan vermek isteyenler, artık Arkitera Kariyer sayfalarında buluşuyor.

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz