reklam

24 Ağustos 2004 Salı
Ana Sayfa > Haberler

İzmir için öncelikli projeler belirlendi

Başkan Kocaoğlu, İzmir'deki öncelikli projelerini sıraladı. Projeler arasında, 23'üncü Dünya Üniversite Oyunları, metro, otopark, yeni kent merkezi, Agora ve Kemeraltı'ndaki düzenlemeler bulunuyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun yaşama geçireceği öncelikli projeler şekillenmeye başladı. Kocaoğlu, öncelikle 2005 yılında yapılacak olan 23'üncü Dünya Üniversite Oyunları organizasyonun üstesinden gelmek istediklerini söyledi. Başkan Kocaoğlu, diğer projelerinin ise metro, otopark yapımı, Yeni Kent Merkezi, Agora ve amfitiyatro ile Kemeraltı'nda yapılacak düzenlemeler olduğunu açıkladı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, olimpiyatlardan sonra ikinci en büyük spor organizasyonu olarak nitelenen Dünya Üniversite Oyunları'na (Universiade) hazırlıkların tüm hızıyla sürdüğünü söyledi. Oyunlar için ciddi kaynaklara ihtiyaç duyulduğunu belirten Kocaoğlu, ilk etapta bazı alanlarda tasarrufa önem vereceklerini, ancak kentin geleceğini ilgilendiren projeleri de uygulamaya koyacaklarını söyledi. Dünya Üniversite Oyunları için gelecek yıl kente 170 ülkeden 10 bin dolayında sporcu, teknik eleman ve konuk geleceğini kaydeden Başkan Kocaoğlu, 'Kentte büyük bir turizm hareketi yaşanacak. Bundan diğer sektörler de pay alacak. En önemlisi İzmir ve Türkiye'nin dünya genelinde tanıtımı yapılmış olacak. Organizasyonunun başarısı Türkiye'nin çok istekli olduğu olimpiyatlar için de bir referans olacak' diye konuştu.

Ulaşıma metro çözümü
Başkan Kocaoğlu, Aliağa-Menderes arasındaki 80 kilometrelik demiryolunun metro standartlarına çıkarılması projesinde çalışmaların hızlanması için Avrupa Yatırım Bankası'ndan temin edilen kredi için Hazine'nin garantörlük onayının gerektiğini söyledi. Projenin uzun vadeli hedefinin, kentin iki ucunda yer alan ve turizm potansiyeli bulunan Selçuk ve Bergama'yı da sisteme dahil etmek olduğunu belirten Kocaoğlu, 'İlk etapta 550 bin yolcu taşıma kapasiteli olacak olan sisteme bu iki ilçe de dahil olunca İzmir'in iki ucu birleşecek. Yaz ve kültür turizmi büyük bir ivme kazanacak' dedi.

2 bin araçlık otopark
İzmir'in otopark sorununun çözümü için yeraltı otoparkları inşaatına ağırlık vereceklerini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Alsancak'taki Atatürk Spor Salonu önünde inşa edilecek olan 130 araçlık otoparkın temelini önümüzdeki günlerde atacaklarını belirtti. Kültürpark'ta yer altına 800 araçlık otopark yapımı için proje hazırlandığınıda kaydeden Kocaoğlu, 'Buca Kasaplar Meydanı, Yeşilyurt, Adnan Saygun Sanat Merkezi ve Halkapınar Spor Salonu'na yapılacak otoparklar ile birlikte kente yaklaşık 2000 araç kapasiteli yeni otopark alanı kazandırılmış olacak' diye konuştu.

Agora'ya düzenleme
Dünya üzerinde kent merkezinde bulun en büyük Agora olma özelliğine sahip Agora'da arkeolojik kazı çalışmalarının devam edeceğini kaydeden Kocaoğlu, buranın çevresinde de turizme elverişli bir düzenleme yapacaklarını ifade etti. Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nı ise turizm ve ticarete kazandırmak için çalışmalar yapacaklarını kaydeden Başkan Kocaoğlu şöyle konuştu:

'Bayraklı Turan ile Alsancak arasında kalan 550 hektarlık alanın da Yeni Kent Merkezi olarak gelişmesi için çalışmalar yapacağız. Buradaki ilk hedefimiz, örnek olması açısından eski havagazı fabrikasını restore etmek olacak. Bu bölge turizm, ticaret ve eğlence merkezi haline getirilecek.'
Akşam - Sezen Özsavrangil

 

Ağustos 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
diğer aylar için tıklayın

Ağaçları ormana dönüştürmek, denizleri temizlemek... Doğal çevremiz ile ilgili görüşlerimiz Çevre forumunda...

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz