reklam

23 Ağustos 2004 Pazartesi
Ana Sayfa > Haberler

Bu proje desteklenir

İşadamları, dev yatırımların kentin çehresini değiştireceğini söyledi.

Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy ve Kaynaklar Belediye Başkanı Mustafa Karagülmez'in Gölet mevkiinde yapılacak dev proje için yatırımcılara yaptıkları çağrıya İzmirli işadamlarından da destek geldi.

Buca Gölet çevresindeki 2 milyon 300 bin metrekarelik alan içinde kurulacak aquapark, disneyland, golf tesisleri, fuar, sergi ve kongre merkezleri yatırımcı beklerken, dev proje İzmirli işadamlarını heyecanlandırdı.

İş dünyası temsilcileri, projenin desteklenmesi yönünde ortak görüş belirtirken, bu yatırımın İzmir'in cazibesini artırması kadar ekonomisini de canlandıracağını dile getirdi.

Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy'un ilçesinde yaptığı projelerle başarısını kanıtladığını kaydeden İzmirli işadamları, başkanın bu projesine sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Yatırımlar Hem İstihdam Yaratır, Hem de Turizme Katkı Sağlar
Araziyi yerinde inceleyeceğim
Eekrem Demirtaş (İTO Yönetim Kurulu Başkanı)
Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy, deneyimli bir belediye başkanı. Buca'da yaptığı projeler ortada. Gölet ve Yedigöller çok güzel rekreasyon alanları oldu. Yeni proje hakkında yüzeysel bilgilere sahibiz. Bu projenin yeri, yapılabilirliği, fizibilitesinin incelenmesi gerekiyor. Ancak, bu girişimin desteklenmesi lazım. Proje başarılı olduğu takdirde İzmir'e cazibe kazandırır. Önemli bir yatırım. Fuar, sergi salonu ve kongre merkezine yatırım yapmakla ilgili ise şu aşamada kesin alarak 'evet' ya da 'hayır' demek mümkün değil. Başkan Şeboy, projenin bu bölümünden söz etti. Ancak alanı gidip incelemedim. Bölgeyi dikkatli incelemek lazım. Bu nedenle önümüzdeki günlerde projenin yapılacağı alana gideceğim.

Her kafadan ses çıkmasın
Kemal Çolakoğlu (EBSO Meclis Başkanı)
Buca ve Kaynaklar belediyelerinin projesi İzmir Büyükşehir Belediyesi, işadamları, İzmir Valiliği tarafından desteklenmeli. Kaynaklar'a ulaşım İzmir'in her yerinden çok rahat... Bu bölgede fuar, sergi ve kongre merkezi yapılması tüm işadamlarının, Büyükşehir Belediyesi'nin ve valiliğin müşterek projesi olmalı. Her kurum ayrı bir yerde kongre merkezi yapılması için öneri getirmemeli. Şeboy, getirdiği bu alternatif için ilgili kişi ve kurumları ikna etmeli.

Kaynaklar gelişmeye uygun
Salih Esen (EBSO Yönetim Kurulu Başkanı)
Böyle bir projenin hayata geçirilmesi, İzmir'in büyümesini sağlar. Kaynaklar, gelişmeye uygun, akılcı bir çözüm... Geniş kapsamlı düşünmek lazım. Ancak kongre merkezi projesinin değerlendirilmesi lazım. Merkezlerin otellere yakın olması, arzu edilen bir niteliktir. Ama tabii bölgeyi gidip incelemek ve Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy'dan daha detaylı bilgi almak isterim.

Ayrıntıları anlatacak
Enis Özsahuran (Batı Anadolu Sanayici ve İşadamaları Federasyonu (BASİFED) Yönetim Kurulu Başkanı)
Projeyi canı gönülden destekliyorum. Sanıyorum Şeboy, Başkanlar Koordinasyon Kurulu'nda bu projesini bize detaylı anlatacak. Projenin yasal prosedürü tamamlandıysa ve ruhsat alımıyla ilgili engel yoksa, mutlaka kente kazandırılmalı. Arazinin incelenmesi konusunu önümüzdeki günlerde yönetim kurulunda gündeme getirebilirim.

Turist de getirebilir
M. Ali Kasalı (Ege Sanayici ve İşadamları Derneği (ESİAD) Başkanı)
Buca bölgesindeki doğal kaynaklar kullanılmalı. Yapmamız gereken bir şey varsa, elimizden gelen desteği veririz. İzmir'in her yerine yatırım yapılmalı. Başkan Şeboy'u izliyor ve bu yöndeki çalışmalarını çok başarılı buluyorum. Buca Gölet mevkiine yapılacak proje hem kent ekonomisini canlandırır, hem de turist getirir.
Yeni Asır - Nil Kuyumcu Aksüyek

 

Ağustos 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
diğer aylar için tıklayın

Mimarlık ve tasarım dünyası ile ilgili genel tartışma konuları Mimarlık forumunda

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz