reklam

06 Eylül 2004 Pazartesi
Ana Sayfa > Haberler

Yatırıma arsa kalmadı

Milli geliri 1500 doların altında kalan şehirler için getirilen Teşvik Yasası Giresun’da büyük bir yatırım dalgasıyla sonuçlandı. Aralarında 5 büyük markanın da bulunduğu toplam 49 yatırım sonrası, boş parselli arsa kalmazken yetkililer kamu kuruluşlarına ait arazileri de yatırıma açmayı düşünüyor. Giresun Valisi Vekili Ömer Karaman, yatırım için sıranın kamu arsalarına geldiğini vurgularken bu konuyu Başbakanlığa götürüp onay almayı planladıklarını söyledi.

49 parselin hepsi doldu
Giresun Vali Vekili Ömer Karaman, teşvik yasasının çıktığı Şubat ayından itibaren mevcut 49 parselin tamamını verdiklerini belirtirken “Bize şimdiye kadar 4320 müracaat yapıldı. 40 tanesinin temel atma hazırlıkları sürüyor” dedi. Karaman, bedelsiz arsa temini ile ilgili olarak kamu kurum ve kuruluşlarının elindeki arsaların da değerlendirebileceğini vurgularken “Çok yoğun yatırım ilgisiyle karşılaştık. Bu yüzden kamu arsalarını da değerlendirmek istiyoruz. Konuyla ilgili yazışmalar sürüyor. Amacımız atıl durumda olan her sahanın Giresun ekonomisine kazandırılmasıdır. Yaptığımız incelemelerde kamu kurum ve kuruluşlarının arsalarının değerlendirilmesi mümkün. Gösterilen yüksek ilgi mevcut teşvik alanlarının dolmasına sebep oldu. Şimdi sırada kamu kurum ve kuruluşlarının arsaları var. Gereken onay alındıktan sonra bu arsalarda yatırıma açılacak” şeklinde konuştu. Giresun’a yatırım yapanların yüzde 60 civarında bir avantaja sahip olduğunu söyleyen Giresun Vali Vekili Ömer Karaman, “Sanayi yatırımlarına ağırlık versek de şehir ve yayla turizminin gelişmesi için de çalışmalarımız mevcut” dedi. Karaman yatırımda ağırlık verdikleri sektörleri ise; orman ürünleri, kağıt, madencilik, hayvancılık, tarım ve özellikle yem bitkisi üretimi, ev tekstili ve halıcılık olarak sıraladı.

5 büyük firma burada
Giresun’a teşvik kapsamında yatırım yapan 49 firmanın arasında 5 tane de ulusal ölçekte marka olmuş büyük şirket mevcut. Bu şirketler yatırımlarının bir bölümünü de Giresun’da yapacak. Gemi sanayinde faaliyet gösteren Torgem, yurtiçinde olduğu gibi yurtdışında da isminden çok söz ettiren Damat&Tween ve yine tekstil alanında üretim yapan Akın Çorapları ile Tarımda Ömer Hekim ve mobilyacılıkta Poli Mobilya Giresun’da yatırıma başladı. Giresun Vali Vekili Ömer Karaman, özellikle 5 büyük firmayla birlikte diğer yatırımcıların büyük miktarlarda yatırım yaptıklarını ve çok sayıda da işçi çalıştıracaklarını söyledi.
Türkiye

 

Eylül 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

3DS MAX-VIZ, Lightwave, FormZ ve diğer modelleme ve animasyon programları ile ilgili sorular, sorunlar ve çalışmalarınız Rendering forumunda.

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz