reklam

10 Eylül 2004 Cuma
Ana Sayfa > Haberler

Türkiye ‘fener’ turizmi ile tanışıyor

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, İstanbul’daki 6 deniz fenerini turizme açmaya hazırlanıyor.

Fenerlerin restoran ve kafe olarak işletilmesini planlayan Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü turizmcilerden teklif bekliyor. İlk olarak Şile Feneri, Ekim ayında işletmeye açılıyor.

İstanbul’da Yeşilköy, Şile, Fenerbahçe, Anadolu ve Rumeli Hisarı Fenerleri ile Ahırkapı ve Cankurtaran Fenerleri artık turist ağırlayacak. Gemicilere yol göstermeye devam edecek fenerlerin turizme açılması projesi için teklifler kabul edilmeye başlandı.

Fenerbahçe Spor Klubü, Fenerbahçe Fenerine talip olanlar listesinde...

Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma İşletmeleri Genel Müdürü Barış Tozer, fenerlerin işletmesi için özel şirketlerin yanı sıra yerel yönetimlerden de talep geldiğini beliriyor.

Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma Genel Müdürlüğü Şile Fenerini, Ekim ayında işletmeye açacak...

Uluslararası Fenerler Birliği’nin verilerine göre dünyada 55-60 bin kişi fener turizmine ilgi gösteriyor. Kurulan dernekler her yıl turlar organize ediyor. Fenerlerin turizme açılması ile Türkiye’nin de bu turlara dahil edilmesi amaçlanıyor.
NTVMSNBC

 

 

 

Eylül 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Etkinlik

1. İstanbul Mimarlık Festivali

04 - 09 Ekim 2004 Darphane-i Amire -  İstanbul

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz