reklam

13 Eylül 2004 Pazartesi
Ana Sayfa > Haberler

Kuşların zaferi

İzmir Kuşcenneti’nin ortasına yapılması düşünülen Ada-Liman projesinden vazgeçildi. Askerlerin uçuş güzergahını değiştirmesinin ardından Çevre Bakanlığı da projeyi durdurduğunu açıkladı.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın, doğanın korunması ve kuşların rahatsız edilmemesi için uçuş güzergahını değiştirdiği İzmir Kuşcenneti’ne bir destek de Çevre ve Orman Bakanlığı’ndan geldi. Kuşcenneti’nin de içinde bulunduğu Çamaltı Tuzlası sahillerine ‘İzmir Körfezi Konteyner Terminali’ adı altında ‘Ada Liman’ yapılması projesi Çevre ve Orman Bakanlığı’nca tümüyle durduruldu.

Bakanlığın Müjdesi
Ada Liman projesindeki son gelişmeleri öğrenmek için Çevre ve Orman Bakanlığı’na resmi yazı gönderen Ege Üniversitesi Tabiat Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü’ne, Bakan Osman Pepe adına Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Prof.Dr. Kemal Yalınkılıç imzasıyla gelen yanıtta, ‘Proje başlamadan durdurulmuştur’ denildi.

Çevreciler Mutlu
1997 yılından itibaren sözkonusu bölgede dört farklı yerde liman yapılmasının gündeme geldiğini, son olarak Ada Liman konusunun tartışmaya açıldığını hatırlatan EÜ Tabiat Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Prof.Dr. Mehmet Sıkı, ‘Çamaltı Tuzlası açıklarına yapılmak istenen Ada Liman önerisinin de geri çevrilmesinden mutluyuz’ dedi.

Sıra Tanıtımda
Sıkı, Gediz Deltası’nın (İzmir Kuşcenneti) korunması için gerekli duyarlılığı gösteren Çevre ve Orman Bakanlığı’na teşekkür ettiklerini belirtirken, ‘İzmir Kuşcenneti sahillerine liman yapmak isteyenler, artık bu alan üzerine liman yapma fikrinden vazgeçsinler ve Kuşcenneti’nin korunması, geliştirilmesi ve tanıtma çalışmalarımızda bize destek versinler’ dedi.

İlk adımı asker attı
Yaklaşık 80 ila 100 bin arasında kuşun yaşadığı İzmir Kuş Cenneti’ni korumak için Türk Silahlı Kuvvetleri geçen ay aldığı kararla askeri uçakları uçuş rotalarını değiştirmişti. Uçakların gürültüsünde korkan kuşların ani havalanması sırasında yumurtalarının kırılması, yavruların ölmesi nedeniyle Ege Üniversitesi Tabiat Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü Genelkurmay Başkanlığı’na başvurmuş ‘İzmir Kuş Cenneti yakınında bulunan Çiğli ve Kaklıç Askeri havaalanlarındaki eğitim uçaklarının, İzmir Kuşcenneti hava sahasındaki uçuşlarının sınırlandırılması’ talep edilmişti. Genelkurmay Başkanlığı da talebi değerlendirerek kuşların zarar görmemesi amacıyla eğitim uçaklarının rotasının değiştirilmesine karar vermiş bunu da yazıyla duyurmuştu.

‘Ada Liman’a dev gemiler yanaşacaktı
Arkas Holding’in Sasalı Beldesi’ndeki Çamaltı Tuzlası’nın karşısında yapacağı liman, denizden 3.5 kilometre açıkta olacaktı. Bir konteyner terminali ve ro-ro limanı olacak platform şeklindeki limanın toplam büyüklüğü 500 bin metrekareyi bulacaktı. Ulaşım, yapılacak 3.5 kilometrelik asma yol ile sağlanacaktı. 350 X 1400 metre ebatlarında olması planlanan limanın bulunduğu bölgede su derinliği 16-16.5 metreyi bulacağı için, Alsancak Limanı’na da yanaşamayan dev gemiler rahatlıkla bu limana yanaşabilecekti. Yıllık 2 milyon konteyner kapasiteli liman, Türkiye’nin en büyük konteyner terminallerinden birisi olacaktı. Liman, üzerindeki ekipmanlar, vinçler hariç 190 milyon dolara mal olacaktı.
Milliyet

 

Eylül 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Etkinlik

1. İstanbul Mimarlık Festivali

Türkiye'nin ilk mimarlık festivali 4-9 Ekim 2004 tarihleri arasında Hafif Ama Ağır temasıyla Tarih Vakfı Tarihi Darphane Binaları'nda gerçekleşiyor.

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz