reklam

13 Eylül 2004 Pazartesi
Ana Sayfa > Haberler

Türkiye'nin ilk Müze Oteli

Belek'te ilk müze otel inşaa ediliyor. Akkanat Holding tarafından Selçuklu Kervansarayları'ndan esinlenen 6 yıldızlı otele, 'The Dome' adı verilecek. Tesisin lobisi, Türk İslam Eserleri Müzesi olarak düzenlenecek.

Antalya Belek'te, Akkanat Holding'e ait Magic Life'nin işletmeciliğini yaptığı Sirene Clup Hotel, Sirene Golf Hotel ve Antalya Golf Clup'le sınır olan 'The Dome Oteli', 2005 yılında hizmete girecek. 6 yıldızlı tesis hakkında bilgi veren Sirene Golf Hotel Genel Müdürü Bekir Akkaş, Turizm Bakanlığı'nca tahsis edilen arazi üzerine kurulan otelde, 'oda kahvaltı' şeklinde hizmet verileceğini bildirdi. Haziran ayında inşasına başlanan tesisin 162 odalı olacağını belirten Akkaş, 'Standart odalarımızın büyüklüğü 49 metrekare. Ayrıca aile tipi odalarımız 54, kral dairelerimiz ise 130 metrekare olacak' dedi. Akkaş, zeminle birlikte 5 katlı olan tesisin giriş katının 1 büyük restoran, 3 alacarte restoran, Avusturya'daki lüks pastanelerden esinlenilerek dizayn edilecek bir süper lüks pastane şeklinde düzenleneceğini ifade etti. Tesiste ayrıca bir havuz barı, gece kulübü ve diskonun da bulunacağını kaydeden Bekir Akkaş, bunun dışında güzellik ve Thalasso Teraphy Merkezi'nin yer alacağını söyledi.

Süper lüks villalar
Tesisin 80 metrekare büyüklüğündeki lobisinde, Türk İslam Eserleri Müzesi olacağını bildiren Akkaş, şöyle devam etti: 'Bu konuda Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan izin alındı. Lobinin bir alanı Türk İslam Eserleri Müzesi, diğer bölümler ise Anadolu Selçuklu eserlerine uygun olarak düzenlenecek. Teşhir edilecek eserlerin temini için holdingimiz, özel koleksiyonları satın almaya başladı. Ayrıca müzayelelerden de eser teminine devam ediliyor.'

Amaçlarının dünyanın birçok uygarlıklarına evsahipliği yapan Anadolu'da Türk İslam eserlerini tanıtmak olduğunu ifade eden Akkaş, 'Holdingimiz Konya kökenli. Konya Anadolu Selçuklu Sultanlığı'nın başkenti olduğu için kuruluşumuz, bu dönemi turizme yansıtmak istedi' diye konuştu. Tesisin,Selçuklu Kervansaraylarının dışında gölet kenarındaki 18 adet süper lüks villayı da kapsadığını bildiren Akkaş, 'Süper lüks villalara gelen tatilcilerin emrinde bir araç ve görevli bulunacak. Konuklarımızın ihtiyaçlarını görevlilerimiz yerine getirecekler' dedi.
Akşam - Mustafa Kozak 

 

Eylül 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Etkinlik

1. İstanbul Mimarlık Festivali

Türkiye'nin ilk mimarlık festivali 4-9 Ekim 2004 tarihleri arasında Hafif Ama Ağır temasıyla Tarih Vakfı Tarihi Darphane Binaları'nda gerçekleşiyor.

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz