reklam

13 Eylül 2004 Pazartesi
Ana Sayfa > Haberler

İlk adım atılıyor

Emekli Sandığı bünyesinde olan ve Swissotel'e kiralandıktan sonra 2 yıldır bir çivi bile çakılmayan otelin değer tespitinin yapılmasının ardından satış süreci başlayacak.

Swissotel'e kiralandıktan sonra 2 yıldır yenilenip tekrar açılması için bir çivi bile çakılmayan Büyük Efes Oteli'nde satış süreci için ilk adım atılıyor. Emekli Sandığı, bünyesinde bulunan ve aralarında Büyük Efes Oteli'nin de bulunduğu 7 otelin satışında baz alınacak değer tespitinin yapılması için önümüzdeki günlerde ihaleye çıkma kararı aldı. İhalenin en geç 1 ay içinde yapılması planlandığı belirtildi.

Yıl sonuna biter
Otellerin değer tespitlerinin yapılmasının ardından ihaleye ilişkin şartnameler hazırlanacak, daha sonra da bu otellerin satışı için uluslararası ihaleye çıkılacak. Bu yıl içinde bitirilmesi planlanan satış işlemleriyle birlikte İstanbul Hilton, Tarabya, Maçka, Stad, Büyük Ankara, Büyük Efes ve Çelik Palas yerli ve yabancı otel zincirlerine devredilmiş olacak.

Sözleşme şartları
Satış süreci devam ederken Büyük Efes Oteli'nin işletmesini 2002 yılında yaptığı sözleşmeyle 15 yıllığına kiralayan ve otelin yenilenip kendisine devredilmesini bekleyen Swissotel'in Emekli Sandığı yetkililerinden sözleşme şartlarına uyulmasını beklediğini ilettiği kaydedildi. Daha önce de Yeni Asır'a açıklamalarda bulunan İstanbul Swissotel Bosphorus Genel Müdür Yardımcısı ve Swissotel ve Resort Ortadoğu Bölge Koordinatörü Michel Van Der Elst, Büyük Efes Oteli'ni ve Bursa'da yine Emekli Sandığı'ndan kiraladıkları Çelik Palas Oteli'ni 2006'da işletmeye almayı planladıklarını söylemişti. Van Der Elst, sözleşme şartlarına uyulmasını istediklerini vurgulayarak "Rezervasyonlarımız sürüyor" diye konuştu.
Önceki DSP-MHP-ANAP hükümeti döneminde içlerinde Büyük Efes Oteli'nin de bulunduğu 6 Emekli Sandığı Oteli, ihaleyle uluslararası otel işletmecilerine kiralandı. Kira sözleşmelerine göre bu otelleri Sandık baştan aşağı yenileyip kiracılara devredecekti. Bu nedenle Büyük Efes Oteli de yaklaşık 2 yıl önce kapandı. Anlaşmaya göre Sandık, oteli 2004 sonuna kadar yenileyip Swissotel'e devredecekti ve Otel 2005 başında hizmete girecekti. Ancak, Sandık, yenileme için gerekli kaynağı bir türlü bulamadı. Bu nedenle otelin yenilenmesi için bugüne kadar tek bir çivi bile çakılmadı. Bu sırada göreve gelen AKP Hükümeti ise otellerin kiralama yoluyla özelleştirilmesi modelini beğenmedi. Kökten satıp özelleştirme için arayışa girdi. Bu nedenle mülkiyet satışının önünün açılması için gerekli yasa değişikliği de Meclis tatile girmeden önce yapıldı. Efes'le birlikte satılacak 5 otele yine mülkiyeti Emekli Sandığı'nda olan İstanbul Hilton Oteli de eklendi. Satış işlemi önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek.

İzmir iş dünyası istiyor
Efes Oteli'nin satış süreci devam ederken İzmirliler de otele talip olmak için arayışlarını sürdürüyor. Daha önce İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, talip olabileceklerini açıklamış ancak daha sonra bundan vazgeçtiklerini söylemişti.

Öte yandan İTO Meclis Üyesi ve Ege Otomotiv Derneği Başkanı Ömer Kaplan da bir grup İTO Meclis üyesi ve işadamlarıyla Efes Oteli'ne talip olabileceklerini, bu yönde girişimleri olduğunu ifade etmişti.
Yeni Asır

 

Eylül 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Kentin fiziksel çevresi, sorunları ve kentli olmak üzerine görüşlerinizi Kent başlığı  altında tartışıyoruz.

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz