reklam

16 Eylül 2004 Perşembe
Ana Sayfa > Haberler

Bursa'da kiralık ev krizi

Artan talep ve fiyatlara rağmen Bursa'da kiralık ev bulmak neredeyse imkansız hale geldi. İnşaat sektörünün canlanamamasının sıkıntıyı artırdığı, sorunun ancak yeni konut alanları açarak çözülebileceğine dikkat çekildi.

Kiralık ev bulmanın imkansız hale geldiği Bursa'da, fiyatlar tavan yaptı. İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şube Başkanı Adem Özdemir, kentte dikkat çekmese de ciddi oranda konut ihtiyacı olduğunu dile getirdi. Yıllardır ekonomideki durgunluğun konut yatırımlarını yavaşlattığını belirten Özdemir, 'Bursa zaten Türkiye ortalamasının üzerindeki nüfus artışıyla konut ihtiyacı artan bir şehir. Yatırım yapılmaması bu ihtiyacı büyüttü. Kira artışları bunun götergesidir' dedi.

TOKİ tarafından yaptırılacak konutların bir çözüm olmayacağını savunan Özdemir, inşaat sektörünün yeniden canlanması için devletin destek vermesinin şart olduğunu vurguladı. Özdemir; 'Sektördeki durgunluk binlerce insanın işsiz kalmasına sebep olmuştur. Bu durumun biran önce çözülmesi gerekir' dedi.

Sağlıksız evlere fahiş fiyat
Bursa Emlakçılar Odası Başkanı Ali Cihanoğlu ise ekonomik krizden bu yana inşaat sektörünün durma noktasına geldiği kentte konut sıkıntısının had safhaya ulaştığını belirtti. 100 milyon lira kira değeri olan sağlıksız evler için emlakçılar aracılığı ile 300 milyon lira talep edildiğini ifade eden Ali Cihanoğlu, 'Önümüzdeki günlerde binlerce öğrenci ve kamu görevlisinin Bursa'ya gelmesi bekleniyor. Bu kişiler başlarını sokabilecekleri evi nasıl ve ne kadar ücret ödeyerek bulabilecekler? Yeni konut yapılmazsa 3-5 yıl sonra çocuklarımızı evlendirecek ev bulamayacağız' dedi.

Tüm bu olumsuzlukların şehir dışında yeni konut alanlarının açılması ile aşılabileceğini belirten Cihanoğlu, şunları kaydetti:

'El ele verilmeli'
'Başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere belediyeler, Emlakçılar Odası, mimar ve inşaat mühendisleri odaları, müteahhitler ve inşaat malzemesi üretici ve satıcılarının el ele vermesi gerekir.'

Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) Bursa'da konut inşa etmeye hazırlandığını hatırlatan Cihanoğlu, TOKİ'nin yapacağı evlerin en az 7-8 senede tamamlanabileceğini öne sürdü. Bursa'nın bu kadar bekleyecek zamanı olmadığının altını çizen Cihanoğlu, yeni imar alanlarının açılması ile inşaat sektörünün de canlanacağını dile getirdi. Oda Başkanı, 'Binlerce kişiye iş imkanı doğacak ve işsizlik azalacak. Ayrıca, onlarca sektörün tetikçisi inşaat canlanınca iç piyasada da özlenen hareketlilik ortaya çıkacak' şeklinde konuştu.
Akşam 

 

Eylül 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Kültür ve sanat üzerine söylemek istedikleriniz Sanat  forumunda

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz