reklam

11 Ekim 2004 Pazartesi
Ana Sayfa > Haberler

Engellilere göre WC ve lavabo zorunluluğu

İçişleri Bakanlığı, şehirlerarası yollarda bulunan dinlenme tesislerine engelliler için özel tuvalet ve lavabo konulması için genelge yayınladı.

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu imzası ile 81 il valiliğine gönderilen genelgede, engelli vatandaşların durumunun özel önem arz ettiği belirtilerek, engelli vatandaşların şehir hayatındaki öncelikleri ve ihtiyaçlarının zaman zaman farklılıklar gösterdiğine dikkat çekildi.

Engellileri toplumun ayrı bir kesimi olarak görmek yerine, bütünleşmiş bir parçası olması için uğraş verilmesi ve fiziksel çevreye ulaşılabilmelerini sağlamanın öneminin vurgulandığı genelgede, Türkiye’de yaklaşık 8 milyon kişinin engelli kategorisi içerisinde yer aldığı belirtildi. Genelgede şöyle denildi:

“Tüm insanlar gibi engelli bireylerin de ulaşım hizmetlerinden eşit fırsatlarda yararlanması, işine, okuluna, alışverişe, parklara herhangi bir engeli bulunmayan insanların kullandığı yollarla gidebilmesi gerekmektedir. Bu kapsamda şehirlerarası yollarda yapacakları seyahatleri esnasında dinlenme tesislerinde (petrol istasyonlarında) kullanabileceği WC, lavaboların ve benzer mekanlar ile diğer kolaylıkların olmayışı, toplumun bir parçası olan bu vatandaşlarımızı üzmekte ve sıkıntıya sokmaktadır. İmar Kanununun Ek 1. maddesi ‘Fiziksel çevrenin özürlüler için ulaşılabilir ve yaşanabilir kılınması için, imar planları ile kentsel, sosyal, teknik altyapı alanlarında ve yapılarda, Türk Standartları Enstitüsünün ilgili standardına uyulması zorunludur’, hükmü petrol istasyonları ve dinlenme tesislerinde de özürlü vatandaşların kullanabileceği WC ve lavaboların bulunmasını zorunlu kılmıştır.”

Genelgede valilere illerinde bulunan dinlenme tesislerinin tuvalet ve lavabolarının engellilere göre düzenlenip düzenlenmediğinin denetlenerek varsa eksikliklerin giderilmesi istendi.
NTVMSNBC

 

Ekim 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

3DS MAX-VIZ, Lightwave, FormZ ve diğer modelleme ve animasyon programları ile ilgili sorular, sorunlar ve çalışmalarınız Rendering forumunda.

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz