reklam

11 Ekim 2004 Pazartesi
Ana Sayfa > Haberler

İstanbul’a neşteri vuracağım!


Fotoğraf: İBB - Yavuz Çelenk

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul’un problemlerini radikal kararlarla çözeceklerini söyledi. Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı’nın Dünya Yönetim Kurulu 1. Toplantısı’na katılmak üzere Brezilya’nın Sao Paulo kentine giden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş yurda döndü. 

Atatürk Havalimanı’nda bir basın toplantısı düzenleyen Topbaş, sel baskınlarında İstanbul’da bulunmamasına açıklık getirerek, “Ben bilerek gitmiyorum. Sel felaketi de benim bilgim dahilinde olmuyor. Öyle bir şey olacağını bilseydim, gitmezdim. Bu tür toplantıların tarihleri aylar öncesinden belirleniyor. Bir günlük toplantı için 41 saatlik yolculuk yaptım, amacım sadece İstanbulumuza hizmet içindi” dedi.

Brezilya temaslarına değinen Topbaş, bu tür uluslararası organizasyonlar aracılığıyla; bir yandan İstanbul’un ve Türkiye’nin çağdaş, uygar çehresini dünyaya tanıtmayı, diğer yandan da kentin problemlerinin çözümü noktasında uluslararası işbirliği imkanlarını harekete geçirmeyi hedeflediklerini belirtti.

‘Düğmeye bastık’
Toplantıda sunduğu raporun örnek gösterildiğini söyleyen Topbaş, İstanbul halkı adına BM’nin milenyum kalkınma hedeflerine bağlı olarak çalışmaları başlattıklarını söyledi. Yeni dünya düzeninin, yerel yöneticilere yeni sorumluluklar yüklediğini, ekonomik ve sosyal dengesizlikleri çözme adına bu sorumlulukların bilincinde olduklarını ifade eden Topbaş, “İstanbul’un aydınlatılması projesi kapsamında, Budapeşte’den bir ekip yakında İstanbul’a gelecek. İstanbul için olmazsa olmazlara özen gösteriyorum. Ansızın bastıran yağmurun ve selin sıkıntılara yol açtığı doğrudur” diye konuştu.

İstanbul’da olmadığı süre içerisinde, yaşanan sel baskınlarıyla ilgili olarak çalışma arkadaşlarından sürekli bilgi aldığına dikkat çeken Topbaş, “Başbakanımız ile de görüştüm. Geçmişten büyüyerek gelen ve kişisel menfaatleri ağır basarak İstanbul’un şekillenmesinden doğan bu sorunları radikal karalarla çözeceğimizi ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Topbaş, sel tehdidi altındaki Alibeyköy’deki istimlak çalışmaları ile ilgili bir soru üzenine de, “İstimlak elbette tamamlanacak. Yıkım, pazartesi başlayacak. Ancak, hava durumuna göre az bir gecikme olabilir” dedi.
Türkiye - Hidayet Yüzbaşıoğlu

 

Ekim 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Diyalog

Ali Cengizkan ve Can Çinici
21 Eylül -19 Ekim 2004 tarihleri arasında Diyalog bölümümüze konuk oluyor.

"Mimarlıkta Tekrar" üzerine gerçekleşen Diyalog buluşmasını  okumak için  buraya tıklayın...

"Mimarlıkta Tekrar" konusu 
ile ilgili görüşlerinizi bildirmek için
buraya tıklayın...

 
Vitra'nın katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz