reklam

11 Ekim 2004 Pazartesi
Ana Sayfa > Haberler

Lara'da yetki Baskan Türel'de

Turizm Bakanlığı turizm alanı ilan edilen Lara Bölgesi'nde planlama yetkisini Büyükşehir Belediyesi'ne verdi. Türel, 'Planlama Antalyalılar'la birlikte yapılacak'dedi.

Antalya'nın Lara bölgesinin (Kemerağzı-Kundu) Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca 'Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi' ilan edilmesinin ardından, Kültür ve Turizm Bakanlığı bölge bütününde plan çalışmaları yapma yetkisini Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne verdi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, önceki gün düzenlediği basın toplantısında, Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürü Kudret Aslan imzasıyla, Büyükşehir Belediyesi'ne

gönderilen yazının içeriğini açıkladı. Yazıda, 6 Eylül 2004 tarihinde Resmi Gazete'de ilan edilen, Antalya Kemerağzı-Kundu Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi ile ilgili olarak, yasa ve yönetmelikler çerçevesinde, bakanlığın turizm politikalarına eşgüdümlü olarak, alan bütününde 1/25 bin, 1/5 bin ve 1/1000 ölçekli plan çalışmaları yapılması hususunda Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin yetki talebinin, bakanlıkça uygun görüldüğü belirtiliyor. Yazıda, bakanlığın politikalarıyla eşgüdüm sağlanması amacıyla planlama çalışmasının her aşamasında bakanlığın mutlaka bilgilendirilmesi ve karşılıklı iletişim sağlanması da isteniyor.

Lara elden gitti masalı
Daha önce de, bu bölgenin Büyükşehir Belediyesi'nce planlanacağını söylemelerine rağmen bazı çevrelerin, 'Lara bizim elimizden gitti masalıyla' gündem oluşturduklarını ifade eden Başkan Türel, 'Bize inanmayanlar, bu belgeyi gördüklerinde acaba söylediklerini ne şekilde yutacaklar merak ediyorum' dedi.

Lara bölgesiyle ilgili olarak, çok sayıda eleştiri yapıldığını, ithamda bulunulduğunu ve hatta yargı yoluna başvuranlar olduğuna dikkati çeken Türel, şöyle devam etti:

'Bu iddiaları söyleyenlerin sözleri acaba kursaklarına kaçacak mıdır? Bizi doğruyu söylememekle itham edenler, bu belge karşısında ne söyleyecekler. Zaman her şeyin ilacı. Dün söylenenler ve bugün gerçekleşenler tamamen bizim dediğimiz gibi olmaktadır. Şimdi ne olacak? Lara elden gitti sözlerini Andersen'den Masallar kitabını okurcasına takip ettim. Bu plan, ilgili kaç sivil toplum örgütü ve meslek odası varsa, Yerel Gündem ve Belediye Meclisi'nde tartışılacak. Diyeceğiz ki, 'Bu bölge elden gitti' diyordunuz, 'Alın planı siz yapın' diyeceğiz. Planlama, meslek odaları, sivil toplum örgütleri, siyasi partiler ve Antalyalılar'la birlikte hazırlanacak.''

Bu bölgenin Turizm Koruma ve Gelişme Alanı ilan edilmesiyle değişen tek şeyin, planlara bakanlık onayı getirilmesi olduğunu anlatan Türel, 'Neden korkuyorsunuz bakanlık onayından? Kendiniz kapalı kapılar ardında planlar yapmak suretiyle, başka maksatlara yönelik bir takım çalışmalar mı yapıyorsunuz? Bakanlığın kontrol mekanizmasının işlemesi kimseyi rahatsız etmemelidir'' diye konuştu.

Evcilmen'e cevap
Menderes Türel, Muratpaşa Belediye Başkanı'nın kendisini 'Hizmeti engellemek'le suçladığından da yakınarak, asıl hizmeti engelleyenin Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen olduğunu öne sürdü. Türel, buna örnek olarak, Havalimanı'ndan Lara-Kundu bölgesine açılacak yolun 2 kilometrelik bölümünün Muratpaşa Belediye Meclisi'nden kasıtlı olarak geçirilmemesini gösterdi. Türel, Surönü Projesi'nde de Muratpaşa Belediyesi'ni gerekli istimlakı yapmamakla suçladı. Türel, Muratpaşa Belediyesi'nin Düden Projesi'nde de Büyükşehir Belediyesi'ne 'Hizmeti engelleme' suçlaması getirdiğini ama sonuçta bu projenin Büyükşehir Belediyesi'nin önerileri doğrultusunda değiştirilmesi zorunluluğunun ortaya çıktığını hatırlattı.
Akşam - Mustafa Kozak - Sercan Aytiş

 

 

Ekim 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Sahnede ve beyaz perdede olup biten herşey Sinema & Tiyatro forumunda.

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz