reklam

12 Ekim 2004 Salı
Ana Sayfa > Haberler

İki Türk gencinden kartta son nokta

MSÜ öğrencileri Ceyhun Akın ve Onur Güvenç, X-FREE adını verdikleri projeleriyle, Visa'nın kart tasarım yarışmasını kazandı.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Endüstri Tasarımı Bölümü işbirliği ile Visa tarafından düzenlenen uluslararası 'Yaratıcı Zekalar; Tasarıma Son Noktayı Siz Koyun' Kart Tasarım Yarışması'nın Türkiye ayağı sonuçlandı. Türkiye özel jürisi tarafından yapılan değerlendirme sonucu, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğrencileri Ceyhun Akın ve Onur Güvenç'ten oluşan ekip, X-FREE adını verdikleri projeleri ile Türkiye birincisi oldu.

Dijital teknik ve çip kullanımına ilişkin teknik gereklilikleri ve özellikleri, yaşamı kolaylaştıracak bir hareketlilik ile ortak bir paydada buluşturan tasarımlarıyla 10 bin Euro para ödülünü kazanan Ceyhun Akın ve Onur Güvenç, yarışmanın Avrupa finalinde Türkiye'yi temsil edecek. 25 Kasım'da Malta'da düzenlenecek Visa Europe Üye Toplantısı'nda açıklanacak olan 'Yaratıcı Zekalar; Tasarıma Son Noktayı Siz Koyun' Kart Tasarım Yarışması'nın Avrupa birincisi ise 15 bin Euro ile ödüllendirilecek.

'Yaratıcı Zekalar; Tasarıma Son Noktayı Siz Koyun' Kart Tasarım Yarışması Avrupa'da, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 6 ülkede eşzamanlı olarak gerçekleştirildi. Her ülkenin tasarım konusundaki en prestijli eğitim kurumları ile işbirliği içerisinde yürütülen yarışma, sanat ve tasarım öğrencilerine, bilinen ve alışılageldik kart biçimi ve malzemesi olan plastik dikdörtgene alternatif olarak, farklı biçim, doku ve materyaller kullanarak ödeme kartlarının geleceğini şekillendirme şansı vermek amacıyla düzenlendi. Yarışmada finale kalan tasarımlar, Kasım ayında Malta'da gerçekleşecek olan Visa Europe Üye Toplantısı'nda sergilenecek. Böylelikle, toplantıya katılacak olan 5 bine yakın Visa üyesi bankanın temsilcileri, Avrupa finaline kalan tasarımları doğrudan öğrencilerden satın almak ve kendi kart sahipleri için geliştirmek üzere değerlendirme yapma olanağı bulacak.

Visa Türkiye Genel Müdürü Berna Ülman, Türkiye'nin yarışma için seçilen 6 pazardan biri olduğuna dikkati çekerek, 'Bizler için son derece önemli olduğunu her fırsatta belirttiğimiz gençlere, bu yarışma ile kariyerlerine hızlı bir başlangıç yapma şansı da tanımak istedik. Ben ülkemizin Kasım'da gerçekleşecek Avrupa finalinde gerçekten çok büyük şansı olduğuna inanıyorum' şeklinde konuştu.
Akşam

 

Ekim 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Yurtiçi ve yurtdışındaki ürün tasarımlarını ve yaratıcı çözümleri Endüstri Ürünleri Tasarımı forumunda tartışıyoruz.

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz