reklam

13 Ekim 2004 Çarşamba
Ana Sayfa > Haberler

Side'de turizm alanı okul alanı kavgası

Okul alanının turizm alanı ilan edilmesini AKP Teşkilatı haksızlık olarak değerlendirdi. Arsa sahibi ise yatırımın bölgeyi kalkın-dıracağını söyledi

Manavgat'a Side Beldesi'nde, okul alanı olarak ayrılan arazinin turizm alanı ilan edilmesi, büyük tartışmalara neden oluyor. AK Parti Side Belde Teşkilatı, Side Belediye Meclisi'nce Side Postanesi yakınında bulunan, deniz kenarındaki yaklaşık 9 dönümlük arsanın, plan tadilatı yapılarak okul alanından, turizm alanına dönüştürülmesine tepki gösterdi. Teşkilat Başkanı Hüseyin Külahlı, 'Bu büyük bir haksızlıktır. Hazine trilyonlarca lira zarar edecektir'' dedi.

Değeri artacak
Alanın, Mal Müdürlüğü tarafından Turizm Uygulama Okulu için satıldığını vurgulayan Külahlı, şunları söyledi:

'673 ada 1 parselde bulunan 8 bin 800 metrekare arsa, turizm uygulama okulu arsası olarak ayrıldı ve bu amaçla kullanılmak üzere ihale edildi. Bu yer, ihaleye tek şirket olarak giren bir firma tarafından satın alındı. Daha sonra Belediye Meclisi toplanarak burada plan tadilatı yaptı ve söz konusu yeri turizm yatırım alanı ilan etti. Yapılan bu tadilat ile arsanın değerinin üç kat daha artacağı bilinmektedir. Yapılan bu değişiklik söz konusu şirkete haksız kazanç sağlamakta olup kamu ve Side büyük bir maddi kayba uğratılmaktadır.''

AK Parti Side Belde Teşkilatı olarak Side'deki tüm sivil toplum örgütlerini ve siyasi partileri göreve çağıracağını da ifade eden Külahlı, 'Herkesi, bizimle birlikte kol kola bu hatanın üzerine yürümeye davet ediyoruz'' diye konuştu.

Eski Side Belediyesi Başkanı Abdülkadir Uçar da Side'de Turizm Uygulama Okulu olarak ayrılan alana turistik tesis yapılması kararı alınmasının yanlış olduğunu söyledi. Levent Barut ise, arsayı ihaleye girerek satın aldıklarını ve herşeyin yasaya uygun olduğunu belirterek, ''Söz konusu arsa zaten bizim arsalarımızla birleşikti. Bu nedenle talip olduk' dedi.
Akşam

 

Ekim 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Yurtiçi ve yurtdışındaki mimarlık okulları ile ilgili görüşlerinizi Okullar forumunda paylaşabilirsiniz.

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz