reklam

22 Ekim 2004 Cuma
Ana Sayfa > Haberler

Başkan Topbaş: 'Haliç'e asrın köprüsü kurulacak'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş, Taksim – Yenikapı Metrosu Haliç geçişi için asrın köprüsü olmaya aday bir köprü inşa edeceğini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Taksim – Yenikapı Metrosu Haliç geçişi için, 'asrın köprüsü olmaya aday' bir köprü inşa edeceğini söyledi. Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda medya, iş ve sanat dünyası mensuplarına iftar yemeği veren Topbaş, sözkonusu köprünün, İstanbul'un yeni simgelerinden biri olacağını ve çok sayıda turist çekeceğini de kaydetti. Fehmi Koru, Ali Bayramoğlu gibi çok sayıda gazeteci ve yazarın katıldığı yemekte TÜPRAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Doç Dr. Kahraman Emmioğlu, işadamları Ali Koç, Mücahit Ören, Halis Toprak, şarkıcı Yılmaz Morgül, Semahat Arsel ve çok sayıda davetli yer aldı. İftarda, İstanbul'a ilişkin vizyon projelerini anlatan Topbaş, çalışmalarını üç ana başlıkta topladı.

Metro'nun Haliç geçişi çözülecek
Belediyenin mevcut rutin çalışmalarını daha da iyileştirerek, daha çabuk karar verebilen, meseleleri çabuk çözebilen bir sistem oluşturacaklarını söyleyen Topbaş, kent yaşamını etkileyen sorunları da, hayatı zorlaştırmadan çözmeyi hedeflediklerini belirtti. Topbaş, Taksim – Yenikapı Metro'sunun, bir türlü tamamlanamayan Haliç geçişi sorununu çözmek üzere olduklarını aktardı. Teknolojik yapısını değişik ülkelerden uzmanlarla hazırladığı Haliç üzerindeki metro köprüsünün, 'asrın köprüsü ödülü'nü alabileceğini vurguladı.

İstanbul'un simgesi olacak
İstanbul'un simgelerinden biri olacak köprüyü görmek için çok sayıda turistin geleceğini dile getien Topbaş, "Tarihten kalma birçok anıt eserlerimiz var. Bunlar kendi silüetini oluşturuyor ve bir çok esere de ilham kaynağı oluyor. Ama, sonradan kattığımız bir şeyler yok bu kentte. Londra'da bakıyorsunuz bir dönme dolap kentin simgesi haline gelmiş. Kartpostallarında, kitaplarında Londra Köprüsüyle birlikte anılıyor. Bu köprü de böyle bir proje olacak" diye konuştu.

Haydarpaşa Limanı turizme açılacak
"Çamlıca'da hepimizi rahatsız eden bir anten karmaşası var" diyen Topbaş, projelerini bazılarına da "Onları bir noktaya toplayan, kente simgesellik kazandıran bir çalışmamız var. Ayrıca, Haydarpaşa Limanı bugünkü işlevini bitirerek turizme hizmet edecek. Çok önemli ve ciddi bir yatırım olacak proje tamamlandığında sadece orada 2 yüz bin insan çalışacak. Brüksel'de, AB'ye hazırlık için bir ofis kuruyoruz. Daha önce bu süreci yaşamış kentlerin belediye başkanlarıyla birlikte çalışacağız. Beşiktaş Meydanı'nın yayalaştırılması, Taksim Trafiği'nin yeraltına alınması, Aksaray trafiğinin yeraltına alınması gibi radikal çalışmalarımız da var" şeklinde anlattı.
İBB

 

Ekim 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

ARKIMEET

ARKIMEET Konferans Serisinin davetlisi olarak,  Enrique Norten
26 Ekim 2004 günü saat 19:00'da Askeri Müze Kültür Sitesi Büyük Konferans Salonu'nda konferans verecek.

Davetiye için tıklayın.

 

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz