reklam

11 Aralık 2004 Cumartesi
Ana Sayfa > Haberler

Mimarlar Odası "50. Yıl Buluşması" Yapıldı

Mimarlar Odası bu yıl kuruluşunun 50. yılını kutluyor. Bu kapsamda düzenlenen etkinlikler, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen mimarların 9 Aralık Perşembe günü sabah saatlerinde Anıtkabir’e ziyaretiyle başladı. Anıtkabir’e çelenk bırakılması ve saygı duruşunun ardından, Mimarlar Odası Genel Başkanı Oktay Ekinci Türkiye’deki tüm mimarlar adına anı defterini imzaladı. Anıtkabir ziyaretini tamamlayan mimarlar, iki gün boyunca sürecek olan “50. Yıl Buluşması” temalı sempozyuma katılmak üzere Ankara Dil Tarih Coğrafya Fakültesi’ne geçtiler.

Açılış konuşmasını yapan Mimarlar Odası İlk Genel Sekreteri Aydın Boysan, meslek hayatı boyunca deneyimlerinden, umutlarından ve hayal kırıklıklarından bahsettiği konuşmasında, hem mimarların hem de diğer meslek adamlarının yalnız meslek görevlerini bilgili ve dürüst yapmalarının yeterli olmadığını, aynı zamanda toplum için de özveriyle çırpınmanın uygar insan yaşamının ayrılmaz bir parçası olduğunu söyleyerek, sözlerine şöyle son verdi: “Zaman hiçbir zaman geç değildir. Ancak bazen çabuk ölünür. Ama insan olarak da mimar olarak da onurlu görevimiz, öleceğimize göre değil, hiç ama hiç ölmeyeceğimize göre yaşamak ve çalışmaktır”.

Başkan Oktay Ekinci, açılış konuşmasında, Türkiye’nin dünya üzerindeki en eski mimarlık birikimlerine sahip bir uygarlıklar coğrafyasında bulunmasına rağmen, mimarlıktan ve mimari değerlerinden hızla uzaklaşmakta olduğundan bahsederek, bugün artık Türkiye kentlerindeki yapıların büyük çoğunluğunun hemen hiçbir mimari katkı ve mimarlık hizmeti olmadan gerçekleştiği, tasarımsız ve özensiz kentleşmenin yaygınlaştığı ve imar planlamasının sadece arsa ve arazi rantlarını çoğaltmaya ve üleşmeye yönelik bir kavram haline dönüştüğü konularında uyarılarda bulundu. Ekinci, mimarlığın toplumun ve ulusun uygarlık kültürü olması ve temelde bir sanat olmasından hareketle, tarihteki birikim ve saygınlığıyla geleceğe aktarılmasının bir insanlık borcu olduğunu belirtti.

9 Aralık 2004 Perşembe günü yapılan sempozyum programında “Mimarlar Odası Öncesinde Mimar Örgütlenmesi” ve “Mimarlar Odası / Farklı Dönemler” başlıklı oturumlar düzenlendi. 10 Aralık 2004 Cuma günkü programda ise “Mimarlar Odası / Kentleşme”, “Mimarlar Odası / Mimarlar” ve “Mimarlar Odası / Gelecek” temalı oturumlar yer aldı. Sempozyuma, Oda’nın 50 yıllık birikimini ve tarihini anlatan sergiler de eşlik etti.
Arkitera

 

Aralık 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Kültür ve sanat üzerine söylemek istedikleriniz Sanat  forumunda

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz