reklam

13 Aralık 2004 Pazartesi
Ana Sayfa > Haberler

İstanbul sahte proje kaynıyor

Bazı ev ve işyerlerinin sahte projelerle izin aldığı, bunları belediyenin onayladığı anlaşıldı

Başta Sultanbeyli olmak üzere birçok ilçede bulunan işyerlerinin belediye tarafından onaylanan projeleri hakkında ihbar alan Makine Mühendisleri Odası yetkilileri, bazı ev ve işyerlerinin projelerinde yer alan imza ve mühürlerin sahte olduğunu tespit etti. Oda, Sultanbeyli Belediyesi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Makine Mühendisleri Odası üyesi mühendis, yapının, kalorifer, doğalgaz ve yangın söndürme sistemlerinin güvenliğini kontrol ediyor. İstanbul'da kontrolsüz yapılması halinde büyük tehlike yaratacak bu işlemin de sahtekârlığı yapılıyor. İstanbul Şube Başkanı Tevfik Peker'e göre, sahte isim, mühür ve imzayla hazırlanan projeleri, belediyeler de onaylıyor.

Cemil Turan vakası
Oda'nın tespit ettiği sahte makine mühendislerinden birisi Cemil Turan. İlçede birçok işyerinin sahte projesini hazırlayan Turan'ın projeleri de tam bir skandala dönüşmüş. Bazı projeleri, Net Mühendislik adına hazırlamasına rağmen böyle bir şirket bulunmuyor. Şirketin adresi olarak gösterdiği Gebze'de de böyle bir adres bile bulunmuyor. Turan, hemen her projede farklı oda sicil numarası kullanmış.
Oda Başkanı Peker, "Bizim İstanbul'da sadece Kartal, Kadıköy ve Bakırköy'de temsilciliklerimiz var. Ancak sahte projelerde, Gebze, Tuzla, Beykoz Temsilciliği mühürleri atılmış. Neresinden bakarsanız bakın tam bir skandal" dedi. Peker, "Belediyeler, dosyaları bize göndermemiş. Gönderseler, sahtelik ortaya çıkacak. Biz bu konuyu konuşmak için 6 aydır Kadir Topbaş'tan randevu istiyoruz. Konuyu bildiği halde talebimize yanıt vermedi" diye konuştu.
Milliyet - Serhat Oğuz

 

Aralık 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Mesleki sorunlarınız, karşılaştığınız hukuksal problemler ve profesyonel yaşama dair ne varsa Profesyonel Yaşam forumunda.

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz