reklam

27 Aralık 2004 Pazartesi
Ana Sayfa > Haberler

Mortgage’e müteahhit desteği

Avrupa ve dünyanın birçok gelişmiş ülkesinde konut probleminin çözümü amacı ile uygulanan ipotek karşılığı uzun vadeli kredi karşılığı ev edindirme sistemi olarak bilinen Mortgage’e bir destek de Müteahhitlerden geldi. Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren Mortgage sisteminin inşaat sektörünün canlanmasına önemli katkı sağlayacağını söyledi. Biraz daha kurumsallaşmış konut yapımcılarının bu sistemden istidafe edeceğini, insanlarımızın hayati tehlikesi olmayan, deprem riski en aza indirilmiş konut yapılmasını özendirecek bir sistem olduğunu belirten Eren, “Çünkü Mortgage sisteminde kuruluşlar her inşaata kredi vermeyecek. O inşaatının kalitesi denetlenecek. Böylece vatandaş istismar edilmeyecek. Tehlikeli konutlar, yapanın elinde kalacak” dedi.

Sistemin sağlıklı konut yapımını özendireceğini, rekabeti artıracağını, konut sektöründe uzmanlaşmış, kaliteli konut üreten şirketlerin avantajlı olacağını söyleyen Eren, “Enflasyonun ve kredi faizlerinin düşmesi, sistemi daha sağlıklı işletebilir. Türkiye de o sürece doğru gidiyor” diye konuştu.
Türkiye

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aralık 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Endüstri ürünleri, grafik tasarımı ile moda, sahne dekoru tasarımı gibi diğer tasarım  alanlarındaki sorunlarınızı ve görüşlerinizi Tasarım forumunda dile getirebilirsiniz.

Arkitera.com/forum

  

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz