reklam

04 Ocak 2005 Salı
Ana Sayfa > Haberler

II. Beton Kongresi ve Fuarı Nisan 2006’da yapılacak

Uluslararası Beton 2006 Hazır Beton Kongresi ve Uluslararası Beton-Agrega Teknolojileri ve Ekipmanları Fuarı inşaat sektörünü Nisan 2006’da ikinci kez buluşturacak. Beton 2006 Hazır Beton Kongresi, Fuarla birlikte aynı yerde ve eş zamanlı olarak düzenleniyor. Beton 2006 Kongresi beton konusunda yapılacak çalışmaları teşvik etmeyi, desteklemeyi ve de nihayetinde geniş bir alana yayarak paylaşmayı ve bu doğrultuda aynı coğrafyayı paylaştığımız ülkeleri de kapsayarak bilgi düzeyini yükseltmeyi, çeşitlendirmeyi ve paylaşmayı amaçlıyor.

Ülkemizde üretilen ve kullanılan betonların niteliğinin ve kullanım miktarının yükselmesi için 2004 Haziran ayında ilk Hazır Beton Kongresini düzenlendi. Yüksek katılım ve yoğun ilgi gören bu kongrenin sektördeki canlandırıcı etkisine ve bilgi paylaşımı açısından faydasına dayanarak ikinci Kongrenin hazırlık çalışmalarına başlandı. 22 Ekim’de toplanan Bilim Kurulu, Kongrenin uluslararası olmasına ve diğer ülkelerden öğretim üyeleriyle kurulun genişletilmesine karar verdi. Kongre süresince sunulacak bildiri konuları 7 bölüm olarak şu şekilde belirlendi; İnsan Yaşamında Beton, Özel Betonlar, Beton Teknolojisi, Üretim ve Uygulama Teknolojisi, Mimari Beton, Yönetmelikler ve Kalite Yönetim Sistemleri ile Pazarlama ve Sektör Sorunları. Kongrede tüm hazır beton üreticilerinin resmi kurum, belediye mensuplarının, mühendislerin, mimarların, kalfaların, öğrencilerin makine ve tüm malzeme tedarikçilerinin geniş bir platformda buluşarak kaynaşması, tartışması, fikir üretmesi ve yeni uygulamaları görerek kazanç sağlaması amaçlanıyor. Beton Kongresi ve Fuarları bundan sonra iki yılda bir sürekli olarak düzenlenecek.

Son Gelişmeler Beton 2006 Fuarı’nda…

Kongre ile birlikte aynı salonlarda düzenlenecek olan Fuarda ise inşaat, hazır beton ve agrega sektörleri için gereken en son teknolojik ürünler, makine ve ekipmanlar, hizmet ve donanımlar sergilenecek.

Fuar son yıllarda krizin etkisiyle küçülen fakat hızlı bir toparlanma sürecine giren, AB üyeliği müzakere süreciyle büyümesini artırarak sürdürecek inşaat ve hazır beton sektöründen bir çok firmayı aynı çatı altında buluşturacak ve sektörün gelişimine katkı sağlayacak. 2006 Nisan ayında yapılacak olan Fuara inşaat, hazır beton ve agrega sektörlerine hizmet, makine ve ürün sağlayan tüm firmaların geniş bir şekilde katılmaları planlanıyor.

Beton 2006 Fuarı’nda hazır beton ve çimento üreticilerinin yanında beton santralleri, iş makineleri, kamyon ve çekicilier, transmikserler, pompalar, kalıp sistemleri, vinçler, çeşitli beton kimyasalları, otomasyon sistemleri, özel lastik ve akaryakıt ürünleri, sektörel makineler kısacası çok geniş bir ürün yelpazesi beton üreticilerine ve inşaatçılara sunulacak. Başarısıyla hazır beton sektörünün gururu olan ve yine Doğu Avrupa, Balkanlar, Orta Asya, Ortadoğu ve Yakındoğu ülkelerinden sektör temsilcilerini buluşturacak olan fuar bölgenin en büyük ve en önde gelen fuarı olmaya aday. Yurtiçinin yanısıra yurtdışından da önemli sayıda katılımcı ve ziyaretçiyi kendine çekecek olan Fuarın toplam 30 bin m2 açık ve kapalı alanda yapılması planlanıyor.

Kongre ve Fuar kapsamında çeşitli paralel etkinlikler de düzenlenecek. Betonarme yapıların güzel örneklerinin öne çıkarılması amacıyla bir Fotoğraf Yarışması ve Sergisi, inşaat yapımcılarının yararlanması için özel beton çalışmaları, endüstriyel betonlar, renkli beton uygulamaları vs.nin gösterileceği Atölye Çalışmaları olacak. Bunlara ilave olarak, İnşaat Kalfaları için beton uygulamaları konusunda Seminerler düzenlenecek ve beton kullanıcılarının ve halkın sorularını yanıtlamak, doğru bilgi edinmelerini sağlamak için bir Danışma Masası oluşturulacak.
Arkitera

 

Ocak 2005 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
      01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
diğer aylar için tıklayın

Etkinlik

UIA 2005 İstanbul Kongresi

01 - 11 Temmuz 2005 İstanbul, Türkiye

  

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz