reklam

05 Ocak 2005 Çarşamba
Ana Sayfa > Haberler

Mekan için interaktif düşünceler


Fotoğraf: Arkitera

Merkezi Viyana’da bulunan Uluslararası Enformasyon Tasarımı Enstitüsü’nün (IIID) her yıl değişik bir ülkede düzenlediği, dünyanın en prestijli Dünya Öğrencileri Multimedya Tasarımı Buluşması, Institute of Advanced Media and Science (IAMAS)‘ın katkılarıyla Kadir Has Üniversitesi ve Fatih Belediyesi’nin ev sahipliğinde İstanbul’da gerçekleşti. Pek çok ülkenin evsahipliğine aday olduğu organizasyon için, projenin kuratörlüğünü yapan Yıldız Teknik Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof.Dr. Oğuzhan Özcan’ın Türkiye’nin multimedya sektöründe ve eğitiminde yetkin olduğunun ispatı üzerine yaptığı yoğun çalışmalar sonucunda projenin İstanbul’da yapılmasına karar verildi.


Beyin Fırtınası
Öğrenci sunumlarından örnek

Lübnan’dan, ABD’ye, Meksika’dan, Almanya’ya pek çok ülkenin, KKTC’nden Doğu Akdeniz Üniversitesi ve Türkiye’den Sabancı Üniversitesi, Bilgi Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi , Marmara Üniversitesi, Kültür Üniversitesi, Ege Üniversitesi, 9 Eylül Üniversitesi ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nden birçok öğrenci Tarihi Yarım Ada diye adlandırılan Haliç-Fener-Balat ve Cibali bölgesinin, İstanbul’un diğer semtleri ve yaşayanları ile daha sağlıklı sosyal ilşkiler kurulabilmesi ve bu bölgelerde yaşayan kentlilerin yaşam kalitelerinin arttırılması için biraraya gelerek yoğun bir çalışma sürdürdü. Ve bu buluşma ile Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinin görsel iletişim tasarımı bölümü, mimarlik, endustriyel ve medya tasarimi gibi çok farkli disiplinlerden  biraraya gelmiş öğrencilerin yabancı ülke ve üniversitelerden gelen yabancı öğrencilerle de kaynaşmasına vesile oldu.


Dilek Ağacı
Öğrenci sunumlarından örnek

8 gruptan oluşan yarışmacı öğrenciler, Tokyo Tama Sanat Üniversitesi’nden Cihangir İstek ve Tokyo Medya Enstitüsü’nden Doç.Dr. Andreas Schneider’in düzenleyeceği iki ayrı atölye çalışmasına katılabilmek için yarıştılar.

Haliç-Fener-Balat ve Cibali bölgesinde çocuk olmanın zorluğuna dikkat çeken, bu bölgeyi turist gözüyle görüp problemleri ve potansiyelleri ortaya koyan, eğitim konusuyla bölgede iyileştirme sağlamak isteyen, bu bölgede yaşayan kadınların bildiği el sanaltlarını potansiyel iş gücüne çevirerek alanı iyileştirme senaryoları üreten genç yarışmacılar yoğun bir tempoda çalıştılar.

Kadir Has Üniversitesi Rektörü Yücel Yılmaz, Fatih Belediye Başkanı Dr. Mustafa Demir, ve Kadir Has Üniversitesi İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Doç.Dr. Nilüfer Narlı’nın konuşmalarının ardından proje yöneticileri olan Tokyo Tama Sanat Üniversitesi’nden Cihangir İstek ve Tokyo Medya Enstitüsü’nden Doç.Dr. Andreas Schneider’in Mekan İçin İnteraktif Düşünceler isimli atölye çalışmasının konseptini anlatmasıyla organizasyon başladı, Öğrencilerin proje sunumlarından sonra 3 Ocak 2005 tarihinde Kadir Has Üniversitesi’nin Cibali Kampüsü’nde tarihi bir mekanda yapılan, çok sayıda davetlinin katıldığı bir resepsiyon ile son buldu.
Arkitera - Müge A. Velioğlu

 

Ocak 2005 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
      01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
diğer aylar için tıklayın

Mimarlık ve tasarım dünyası ile ilgili genel tartışma konuları Mimarlık forumunda

Arkitera.com/forum

  

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz