reklam

06 Ocak 2005 Perşembe
Ana Sayfa > Haberler

14 geçit şehir dışına

Uşak Belediye Başkanı Mesut Apaydın, TCDD'den gelecek bir ekibin belirleyeceği yeni güzergahın Karma Organize Sanayi Bölgesi'nden geçmesini istediklerini söyledi

Uşaklıların yıllardır dile getirdiği 'demiryolunun şehir dışından geçmesi' talebi, sonunda kabul edildi. TCDD'den bu ay içinde gelecek bir ekip, güzergah belirleme çalışması yapacak. Ardından da raylar yeni güzergaha döşenecek. Çalışmalara Uşak Belediyesi de teknik destek verecek.

Kent merkezinden geçen demiryolunun cumhuriyet döneminde önemli bir işlevi yerine getirdiğini ve kente katkı sağladığını söyleyen Uşak Belediye Başkanı Mesut Apaydın, "Bugün demiryolu tamamen kentin içinde kaldı. Şehir merkezindeki 14 hemzemin geçitte her an kaza riski yaşanıyor. Trafikteki araç sayısı ise her geçen gün artıyor. Bu demiryolunun artık şehir dışına çıkarılması şarttı" dedi.

Hızlı seferler
İzmir-Afyon hattının modernize edilerek hızlı tren seferlerine açılmasının da demiryolunun kent dışına çıkarılması talebinin bir başka gerekçesini oluşturduğunu söyleyen Apaydın, "Cumaovası-Aliağa demiryolu hattında önce kenar duvarları yapılarak yol güvenliği sağlandı. Uşak'ta güvenlik duvarı bulunmuyor. Bu hattan hızlı trenin geçmesi demek, her gün birkaç kazanın yaşanması demektir. Bunu da TCDD'ye başvurularımız sırasında söyledik" diye konuştu.

Yeni demiryolu güzergahını Karma Organize Sanayi Bölgesi'nden geçirmeyi düşündüklerini ifade eden Apaydın, "Organize Sanayi Bölgesi'nde üretilen malların ekonomik olarak limana taşınması bizim için çok önemli. Bu nedenle yeni güzergahın OSB'den geçecek şekilde belirlenmesini, orada bir istasyon kurularak da yük taşımacılığı yapılmasını sağlayabiliriz" açıklamasını yaptı.

İhracat artar
Yeni güzergahın Kabaklar Köyü'nden Organize Sanayi Bölgesi'ne buradan da Karahasan Köyü'ne ulaşan 25 kilometrelik bir hat olacağını ifade eden Apaydın, "Tekstil Organize Sanayi Bölgesi'ne de demiryolu hattı çekilmesi konusunda ısrarcı olacağız. Her iki OSB'ye de raylı sistem ulaşırsa başta seramik olmak üzere tekstil ve deri ürünlerimiz, battaniyelerimiz, diğer sanayi mamüllerimiz daha ucuz ve kısa yoldan limana ulaştırılacak, böylece ihracatımız daha da artacak" diye konuştu.

Yolcu taşımacılığı için de kullanılır
Uşak Tekstil Organize Sanayi Bölgesi Koordinatörü, Belediye eski Başkanı Ali Erdoğan da Uşak'taki iki Organize Sanayi Bölgesi arasına raylı sistem kurulmasını istedi. Raylı sistemin yolcu taşımacılığında da önemli işlevinin olacağını kaydeden Erdoğan, "Şu anda Uşak Tekstil Organize Sanayi Bölgesi'nde 5 bin işçi her gün 3 vardiya olarak karayolu ile taşınıyor. Bu rakamlar ileride 25 bin kişiye kadar çıkacak. Bu hem trafiği alt üst edecek; hem de fabrikasında çalıştırdığı işçilerin karayolu ile taşınmasını sağlayan işverene çok büyük maliyetler çıkaracaktır. Bunun yerine en ucuz ve en tehlikesiz demir yolunu raylı sistemi kurarak bütün bu masraflardan kurtulacağız. Tekstil Organize Sanayi Bölgesine 14 km, Deri Karma Organize Sanayi Bölgesine 7 km'lik bir raylı sistem kurulduğunda ulaşım ve yük taşımacılığı problemi ortadan kalkacaktır.

Yeni Asır - Serkan Karayol

 

Ocak 2005 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
      01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
diğer aylar için tıklayın

Koruma, restorasyon, sanat tarihi ve arkeoloji sorunlarını, düşüncelerinizi Koruma ve Restorasyon forumuna yazabilirsiniz. 

Arkitera.com/forum

  

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz