reklam

07 Ocak 2005 Cuma
Ana Sayfa > Haberler

Mardin'de yıkım var

Mardin Belediye Başkanı Metin Pamukçu, kentin tarihi dokusuna ters düşen ruhsatsız yapıların taşla kaplanacağını ya da yıkılacağını söyledi.

Belediye Meclis toplantı salonunda yapılan 2005 yılının ilk Belediye Meclis toplantısında, Mardin’in tarihi ve mimari dokusunu korumak için önemli kararlar alındı. Belediye Başkanı Metin Pamukçu, UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası listesine girmeye aday olan kentte tarihi dokuyu korumak için her türlü tedbiri alacaklarını söyledi.

Göreve geldikleri günden itibaren şehir merkezine ve tarihi sokaklara çimento ve demirin girmesini yasakladıklarını belirten Başkan Pamukçu, "Tarihi binalar arasında göze hoş gelmeyen, çirkin görüntü oluşturan betonarme binalar var. Bu binaların taşla, mimari yapıya uygun olarak kaplanmasını isteyeceğiz. Riayet etmeyenlerin binaları, ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıkılacak. Başka alternatif yok. Tarihi şehrin yapısını bozmaya kimsenin hakkı yok. Yılda binlerce turist ilimizi ziyaret ediyor. Tarihi mekanlar restore ediliyor. Bu güzel oluşumu bozmaya, çirkin görüntüler yaratmaya kimsenin hakkı olamaz" dedi.

Başkan Pamukçu, Mardin’in tarihi dokusunu en son projeyle duraklara yansıttıklarını ifade ederek, bunun için belediye bünyesinde İmar Müdürlüğü kurduklarını söyledi.
Kent Haber

 

 

 

 

 

 

Ocak 2005 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
      01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
diğer aylar için tıklayın

Koruma, restorasyon, sanat tarihi ve arkeoloji sorunlarını, düşüncelerinizi Koruma ve Restorasyon forumuna yazabilirsiniz. 

Arkitera.com/forum

  

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz