reklam

10 Ocak 2005 Pazartesi
Ana Sayfa > Haberler

Nişantaşı'nın İlk Butik Oteli Nisan'da Açılacak

TÜRSAB'ın eski Başkanı Talha Çamaş ve bir grup arkadaşı tarafından açılacak olan Sofa Otel, Nişantaşı- Teşvikiye konseptini yaşamak isteyenlere hitap edecek.

Osmanlı'da Batılı yaşam tarzının sembolü olan Nişantaşı, lüks mağazaları, sokaklara taşan 'cafe'leri ve farklı eğlence mekanları ile son dönemde yeniden popüler oldu. Yeni yüzü ile Paris'in Champs Elysee caddesini aratmayan Nişantaşı'nın belki de en büyük eksiği buradaki yaşam tarzını yansıtan bir otelinin olmaması idi. Bu sıkıntıyı en yakından bilenler de tabii seyahat acenteleri... Sonunda çare yine acentelerden geldi. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nin (TÜRSAB) eski Başkanı Talha Çamaş ile BDC Turizm'in ortakları Ali Güreli, Mehmet Ali Sözen ve Erden Bilginer, SABAH Gazetesi'nin Teşvikiye Caddesi'ndeki eski binasını butik otele dönüştürüyor. Nişantaşı Turizm'in ilk yatırımı olan Sofa Otel, konseptiyle de adından söz ettirecek. Daha çok iş dünyasına ve Teşvikiye- Nişantaşı atmosferini yakalamak isteyenlere hizmet vereceklerini belirten Talha Çamaş, "Sofa İngilizce'de de var olan bir kelime. Aynı zamanda Doğu kültürüne ait bir tarz. Bizim de her odamızda küçük birer sofa olacak. Ayrıca lobide de bu kültürü yansıtacağız. Ama trendy bir otel de olacak" diye konuştu.

Sinan Kafadar İmzalı
Otelindekorunda Nişantaşı evlerini de yansıtacaklarını söyleyen Çamaş, fiyat aralığının da makul düzeyde tutulacağını kaydetti. Toplam 82 odası bulunan otelin dekorasyonu Avrupa'nın en iyi otelleri arasında yer alan Four Seasons ve Ritz-Carlton'ın iç tasarımını yapan Sinan Kafadar'a emanet edildi. Nişantaşı Turizm'in ortakları bugüne kadar masanın hep 'turist taşıma-acente-organizasyon' tarafında oturmuş. Talha Çamaş'ın sahibi olduğu Visitur ile Ali Güreli, Türkiye'nin en büyük organizasyonları Habitat II ve AGİT zirvelerini gerçekleştirmiş. Zaten Güreli, Mehmet Ali Sözen ve Erden Bilginer BDC Turizm ve BDC İş Geliştirme şirketlerinde ortaklar. Nişantaşı Otel'in, otelcilik anlamında ilk yatırımları olduğunu belirten Talha Çamaş, otelciliğe karar verme sürecini şöyle anlattı: "Biraz tesadüf oldu. Biraz da sektörde yeni açılımlar yapalım diye düşündük." İkinci otel için Bodrum'u seçtiklerini belirten Çamaş, orada da Nişantaşı'nda uygulanan konsepti resort olarak uygulamayı planladıklarını ifade etti ve ekledi: "Ancak çok da hızlı koşmaya niyetli değiliz. İstanbul'un ilk olması bizim için iyi. Eksikleri anında görüp müdahale etme şansımız var."
İstanbul Büyükşehir Belediyesi

 

Ocak 2005 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
      01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
diğer aylar için tıklayın

ARKIMEET

ARKIMEET Konferans Serisinin davetlisi olarak,  Rem Koolhas 17 Mayıs 2005 tarihinde saat 19:00'da Askeri Müze Kültür Sitesi Büyük Konferans Salonu'nda konferans verecek.


 
Philips Armatür'ün katkılarıyla

  

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz