reklam

11 Ocak 2005 Salı
Ana Sayfa > Haberler

Ulus Buluşması

Ulus Buluşması 8 Ocak'ta 200'den fazla mimar ve kentlinin katılımıyla gerçekleşti. Ali Ulusoy'un durumu özetleyen sunuşundan sonra Emre Madran Ulus tarihi kent merkeziyle ilgili bilgiler verdi. Çevredeki esnafın da yoğun katılımı ile gerçekleşen sunuş sonrasında Emre Madran'ın mihmandarlığında uzun bir Ulus turu yapıldı. Bundan sonra her Cumartesi aynı saatte Ulus Meydanı'nda bulunulacak ve kaydedilen gelişmeler ilgilenenlerle paylaşılacak. Aynı gün başlayan "Ulus Hatırası" fotoğraf projesi de hergün saat 14:00'da meydanda fotoğraf çekimi ile sürecek. Bu proje ile bir tür görsel imza kampanyası hedefleniyor, ulus yıkımına karşı çıkanlar imza vermek yerine Heykel önünde fotoğraflarını çektiriyor. Zaman içinde biriken fotoğraflar meydanda sürekli bir sergiye dönüşecek.

Çadır 70'lerde nasıl kullanıldı ben de bilmiyorum ama burada bağlam olarak amacına uygun ve yararlı görünüyor. Ankara Şubesi, "Olay Mahallinde" sürekli bir bulunma halini örgütlemeye çalışıyor ve bunun için orada bir mekana ihtiyaç duyuyor. Bu mekanda üniversitelerin mimarlık bölümlerinin çalışmalar yapacağı, "Ulus Hatırası" projesinin sürdürüleceği, projelerin sergileneceği, kentlilerin bilgilendirileceği öngörülüyor. Valilikten talep edilen böyle bir mekan bulunamayınca çadır alternatifi gündeme geldi, şimdilik izin alınması zor görünüyor.
Mimarlar Odası Ankara Şubesi - Gülnur Güvenç

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ocak 2005 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
      01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
diğer aylar için tıklayın

ARKIMEET

ARKIMEET Konferans Serisinin davetlisi olarak,  Rem Koolhas 17 Mayıs 2005 tarihinde saat 19:00'da Askeri Müze Kültür Sitesi Büyük Konferans Salonu'nda konferans verecek.


 
Philips Armatür'ün katkılarıyla

  

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz