reklam

15 Ocak 2005 Cumartesi
Ana Sayfa > Haberler

National Building Museum’da “OPEN” Sergisi

Bir kamu alanının kullanılıp kullanılmadığı hakkında sık sık konuşuruz. Ama bir kamu alanının neden çok ilgi gördüğünü ya da tutulmadığını açıklamak zordur. 15 Ocak-15 Mayıs arasında National Building Museum’da açık olacak olan “OPEN: Kamu Alanları için Yeni Tasarımlar” Sergisi bu soruya çeşitli cevaplar veren bir koleksiyon sergiliyor.

Sık kullanılan kamu alanları günlük ilişkiler ile kültürel, rekreasyonel, toplumsal hareketlere imkan sağlayarak kentin canlılığına katıkıda bulunanlardır. “Open” Sergisi mimarlık, peyzaj ve kentsel tasarım projelerinde bilinen isimler olan Will Alsop, Peter Eisenman, Rafael Viñoly, Zaha Hadid, Walter Hood, ve Norman Foster gibi tasarımcıların çalışmalarını içeriyor. Sergi güvenlik ve elektronik etkileşimin arttığı bu çağda kamu alanlarının konumunu belirleyen yenilikçi projeleri bir araya getiriyor. Sergide,Washington D.C.’den, Melbourne Avustralya’ya ve Johannasburg Güney Afrika’ya kadar dünyanın pek çok yerindeki meydan, anıt ve park projeleri, 300’ü aşkın görüntü, dijital animasyon ve maketleriyle yer alıyor.

“Open” Sergisi Van Alen Enstitüsü tarafından organize edilen ve yürütücüsü Raymond Gastil olan bir sergi ve yine müdürlüğünü Zoe Ryan’ın yaptığı bir diğer sergi kapsamında oluşturuldu. Sergi, içerik olarak proje aşamasında, halen yapımı devam eden ya da Washington’da olduğu gibi henüz bitmiş olan modern kamu alanlarına da bir yer ayırmıştır. Bu bölüm National Building Museum’un önemli projelerdeki danışmanı Martin Moeller ve ona yardımcı olan Matt Kuhnert tarafından oluşturulmuş. Yeni Washington bölümü, National Mall’daki frizbi oyun alanı ve Rock Creek Park’daki bisiklet yollarının ötesinde altyapı, çevre, rekreasyon, kültür ve turizmin yeni açık alanlardaki içiçe geçmişliğini gözler önüne serecek. Sergi Lord Norman Foster ve Rafael Viñoly gibi tasarımcıların yeni projelerine de yer verecek.

Sergi’nin açılışını kutlamak için mimar Rafael Viñoly 13 Ocak Perşembe günü 18.30-20.00 saatleri arasında bir konferans verdi. Bu konferansta “Tokyo International Forum”, Philadelphia’daki güzel sanatlara yönelik “Kimmel Center”, Dünya Ticaret Merkezi’ne dair yapmış olduğu tasarımı ve yine bir güzel sanatlar yapısı olan “John F. Kennedy Center”ın genişlemesi için verdiği teklif projesi gibi dünya çapında yapmış olduğu şaşırtıcı kamu alanlarını ele aldı.

Konferansın ardından Rafael Viñoly “Viñoly” adlı yeni kitabını müze mağazasında imzaladı. “Open” Sergisi özel bir gösterimle akşam da açık olacak.
Arkitera - Derleyen: Alev Özkan

 

Ocak 2005 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
      01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
diğer aylar için tıklayın

Platform

Arkitera Platform 2004 - 2005, toplantılarının dördüncüsü
29 Ocak 2005 tarihinde Bursa Tayyare Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek.

Yönetici: İhsan Bilgin
Davetli Tartışmacılar: 
Emre Arolat, Neslihan Dostoğlu, Murat Güvenç, Atilla Yücel


Kale Grubu'nun  katkılarıyla

  

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz