reklam

17 Ocak 2005 Pazartesi
Ana Sayfa > Haberler

Engelli tuvaleti olmayana ruhsat yok

Sabıkalılara işyeri açma ruhsatı vermeme kararı tartışmaya yol açan Alanya Belediyesi, örnek bir uygulamaya imza attı. Belediye Başkanı Sipahioğlu, engelli tuvaleti olmayan inşaatlara ruhsat vermeyeceklerini açıkladı.

Alman turist kız 11 yaşındaki Lisa Eder’in öldürülmesinin ardından işyeri açacaklardan sabıka kaydı isteyen Alanya Belediye Meclisi, tesis ve işletmelere verilecek inşaat ruhsatlarında bedensel engelliler için tuvalet zorunluluğu getirdi.

Ayrıntı da var
Tuvaletlerin bedensel engellilerin kullanımına uygun ebat ve teçhizatla yaptırılması, açma ruhsatı verilirken de işyerinin onaylı projeye uygun olmasına dikkat edilmesi, uygun olmayan işyerlerine ruhsat verilmemesi konusunda alınan kararın yeni açılacak işyerleri için uygulanacağı belirtildi.

Muhtaç kalmasın
ANAP’lı Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, ‘Dünyada tatil yapan engelli sayısı azımsanamayacak ölçüde. İşyerlerinin, engelli insanların tekerlekli sandalyeleriyle başkalarının yardımına muhtaç olmadan özel ihtiyaçlarını gidebilecek durumda yapılması gerekir’ diye tepki gösterdi.

Şikayet vardı
Alanya’nın tanıtımı için her yıl birçok fuara katıldıklarını belirten Sipahioğlu, buralarda özürlülere ilişkin eksiklikler konusunda şikayet aldıklarını söyledi. Hasan Sipahioğlu, ‘Şehrimizin, insanların her türlü ihtiyaçlarına cevap verecek düzenlemelere sahip olması gerekir. Otellerimizden, lokantalarımıza, alışveriş merkezlerimize, kadar her alanda düzenlemelere gitmek zorundayız’ diye konuştu.
Hürriyet - Sefa Karacan

 

 

 

 

Ocak 2005 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
      01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
diğer aylar için tıklayın

Kelime manası ipotek anlamına gelen "mortgage", bir çeşit gayrimenkul finansman sistemini ifade ediyor. Mortgage Sistemi hakkında detaylı bilgi edinmek için tıklayın.

Arkitera.com/gündem

  

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz