reklam

25 Ocak 2005 Salı
Ana Sayfa > Haberler

Duble yollar, Bursa çevresindeki kazaları yüzde 80 oranında azalttı

Mezitler mevkii ile Bozüyük arasındaki 19 kilometrelik duble yolun mayıs ayında hizmete açılması bekleniyor. Karacabey ile Mustafakemalpaşa ilçeleri arasındaki duble yol da haziranda ulaşıma açılacak.

Karayolları 14. Bölge Müdürü Feridun Önal, duble yolların artmasıyla birlikte bölgelerinde trafik kazalarında önemli oranda düşüş yaşandığını söyledi.

Önal, yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde 2003 yılında yapımına başlanan duble yollarla birlikte insanların karayollarında artık daha güvenli şekilde seyahat etmeye başladıklarını bildirdi. Duble yolların, sürüş konforunu da beraberinde getirdiğine işaret eden, Önal, Bursa-Ankara istikametinde, Ümitalan Rampası ve İnegöl ilçesi arasındaki 21 kilometrelik alanda çalışmaların sürdüğünü, inşası iki aşamada düşünülen yolun ilk bölümünün ihalesinin geçen yıl yapıldığını, ikinci bölümü için de bu yıl ihale açılacağını kaydetti.

Mezitler mevkii ve Bozüyük arasındaki 19 kilometrelik yolda da çalışmaların devam ettiğini ve burayı mayıs ayında hizmete açmayı planladıklarını anlatan Önal, Bursa-Yenişehir arasındaki duble yolu da, Yenişehir Uluslararası Havaalanı’na kadar uzatarak yıl sonuna kadar hizmete sokmayı hedeflediklerini bildirdi.

Karacabey ile Mustafakemalpaşa ilçeleri arasındaki yolun da mayıs ayına kadar asfaltlanmaya hazır hale getirilerek haziranda hizmete sokulacağını dile getiren Önal, “Duble yolların artmasıyla birlikte, trafik kazaları yüzde 80 oranında azaldı. Duble yollar sayesinde karayollarının fiziki şartları iyileşiyor. Yollarımızın standardı yükseliyor. 2005 yılı sonuna kadar muhtemelen duble yapılmamış yol kalmayacak.” dedi. Önal, tek şeritli yollardan günde binlerce aracın geçtiğine dikkati çekerek, “Yollar dingil tekerrür sayısına göre yapılıyor. Bu rakamın 3 milyonu geçmesi halinde, yolların beton sıcak karışım (BSK) denilen malzemeyle yapılması gerekir. Duble yollarımızın altyapısını da buna göre yapıyoruz. 15 bin kilometre hedefine ulaşılınca, yollar BSK’ya dönüştürülecek. Şimdilik çabuk hizmete girebilmesi için normal asfalt yapıyoruz.” diye konuştu.

Önal, Bursa’nın can damarı olarak nitelendirilen çevre yolunda çalışmaların devam ettiğini, kentin trafik sorununu önemli ölçüde hafifletmesi düşünülen Acemler Köprülü Kavşağı’nda da çalışmalara başladıklarını sözlerine ekledi.
Zaman

 

Ocak 2005 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
      01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
diğer aylar için tıklayın

Kentin fiziksel çevresi, sorunları ve kentli olmak üzerine görüşlerinizi Kent başlığı  altında tartışıyoruz.

Arkitera.com/forum

  

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz