reklam

25 Ocak 2005 Salı
Ana Sayfa > Haberler

Kemeraltı çarşısı tamamen yayaların

Büyükşehir ve Konak Belediyeleri'nin çalışmasıyla, bölgeye ancak belirlenen saatlerde araç girebilecek.

Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi'nin Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nı ayağa kaldırmak için ortaklaşa yürüttüğü çalışmalar kapsamında, çarşıya araç girişinin disiplin altına alınacağı belirtildi. Tarihi çarşıya giriş yapmak isteyenlerle, mal indirip yükleyecek olan araçlar ancak günün belirli saatlerinde giriş yapabilecek. Çalışma kapsamında, çarşıya gelen turistlerin en büyük sıkıntılarından biri olan tuvalet azlığı sorunu da çözüme kavuşturulacak. Var olan tuvaletler yenilenirken, uygun yerlere yeni tuvaletler inşa edilecek.

İnceleme yapıldı
Çalışmalar kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun talimatıyla oluşturulan çalışma grubu Anafartalar Caddesi ve çarşının arka sokaklarında incelmelerde bulundu. Çarşıdaki turistlerin büyük sıkıntı çektiği tuvalet konusunu gündemine alan çalışma grubu, yerli ve yabancı turiste hizmet edecek hijyenik ve çağdaş tuvaletler yapılması için harekete geçti. Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Necati Ortabaş ve üye Uğur Yelekli'nin de eşlik ettiği çalışma grubu, çarşıda tuvalet yapılabilecek yerleri tespit etti. Ortabaş, "Yeni yapılacak WC'ler 36 metrekare civarında olacak. Konak Belediyesi'nin prototipini hazırladığı WC'ler başta özürlüler olmak üzere kadın ve erkeklere göre düzenlenecek" dedi.

UKOME kararı
Çalışmaların esnafla dayanışma içinde yürütüleceğini ifade eden yetkililer, binaların ön cephelerinin düzenleneceğini, bununla doğru orantılı olarak sosyal içerikli çalışmaların da hayata geçirileceğini kaydetti. Yeni düzenlemeyle çarşıya araç girişinin kontrollü olarak sağlanacağını belirten yetkililer, çalışmaların son aşamaya gelmesinin ardından konuyla ilgili Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararının alınacağını ifade etti.

Otobüs durakları daha yakın bir yere taşınsın. Çarşıyla ilgili sürdürülen bu çalışmalardan çok memnun olduklarını belirten Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Necati Ortabaş, yeni trafik düzenlemesiyle ana caddede yoğunlaşan alışverişin çarşının içindeki ara sokaklara kadar yayılmasının planlandığını kaydetti. Düzenlemeyle araçların çarşıya belirli noktalardan giriş çıkış yapabileceğini belirten Ortabaş; "Böylece kimse kafasına göre malzeme indirip yükleyemeyecek" dedi. Ortabaş çarşıdan uzaklaştırılan otobüs duraklarının da çarşıya daha yakın bir yere taşınması için de belediye yetkililerinden destek istediklerini söyledi.
Yeni Asır - Ertan Gürcaner

 

Ocak 2005 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
      01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
diğer aylar için tıklayın

ARKIMEET

ARKIMEET Konferans Serisinin davetlisi olarak,  Rem Koolhas 17 Mayıs 2005 tarihinde saat 19:00'da Askeri Müze Kültür Sitesi Büyük Konferans Salonu'nda konferans verecek.


 
Philips Armatür'ün katkılarıyla

  

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz