reklam

31 Ocak 2005 Pazartesi
Ana Sayfa > Haberler

İstanbul Tişörtleriyle "2010 Avrupa Kültür Başkenti: İstanbul" Projesine Destek

Mavi Jeans, İstanbul konulu tişörtlerinden elde edeceği geliri, 2010 yılında Avrupa Birliği Konseyi ve Avrupa Parlamentosu tarafından yapılacak “Avrupa’nın Kültür Başkenti” seçimlerinde aday gösterilen İstanbul’un tanıtım projesine aktarıyor. İstanbul’u farklı bakış açılarıyla yansıtan tişörtler, Mavi Jeans mağazalarında satışa sunuluyor.

Farklı disiplinlerden bir araya gelen Grafik Tasarımcı Esen Karol, Mimar Hasan Çalışlar ve Kerem Erginoğlu ile Mavi Jeans tasarım ekibinden Esma Edgü’nün gözünden İstanbul yorumları ve kentin onlara çağrıştırdığı duygular, tişörtlerdeki özgün çizgilerle anlatılıyor. Ayasofya, Süleymaniye Camisi, Boğaziçi Köprüsü ve Galata Kulesi gibi tarihi mekanların siluetleri, tasarımcıların anlatımlarında sembol olarak kullanılıyor.

Etkileyici dizaynlarıyla İstanbul’u farklı açılardan görmemizi sağlayan tasarımcılardan Kerem Erginoğlu, “Boğazda, yalıların önünden geçerek yapılan tekne gezilerinde gördüklerimin, İstanbul'un en unutulmaz manzaraları olduğunu düşünmüşümdür hep. Bu sihirli yolculuğun resmini tişörte aktarmaya çalıştım.” cümleleriyle ifade ediyor çalışmasını. Hasan Çalışlar ise “Çağlar boyunca farklı uygarlıkların iktidarları, mimari eserleri mecra olarak kullandı. Şehirdeki her kültür katmanı, farklı ölçeklerde ama en az 1 anıtla kendini gösterir. Batının sınırlarının bittiği şehir anıtsaldır ve batılı için keşfedilmeyi bekleyen kapalı bir hazinedir.” sözleriyle İstanbul’u tasvir ediyor.

2010 Avrupa Kültür Başkenti
Avrupa Birliği Konseyi ve Avrupa Parlamentosu’nun ortak kararıyla oluşturulan “Avrupa Kültür Başkenti” projesi, Avrupa’da her yıl düzenlenen en kapsamlı yerel kültür etkinliği olarak biliniyor. Avrupa Kültür Başkenti seçilen şehirde, belirli süreler içinde gerçekleştirilen kültür etkinliklerinin yanı sıra kalıcı şehirsel altyapı projelerinin planlanması ve uygulaması da yapılıyor.
Arkitera

 

Ocak 2005 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
      01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
diğer aylar için tıklayın

Cenova'nın Avrupa Kültür Başkenti olarak başladığı yolculuğu Cenova 2004 dosyasında inceleyebilirsiniz.

Arkitera.com/gündem

  

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz