reklam

01 Şubat 2005 Salı
Ana Sayfa > Haberler

Topbaş: İstanbul’a gelenlere ‘bu kente yazık olmuş’ dedirtmem

İstanbul’da gerçekleşecek Uluslararası Mimarlar Birliği Kongresi’nin hazırlıkları için çalışmalara başlandı. Dünya mimarlarını buluşturacak kongre Türkiye’nin tanıtımına katkı sağlayacak.

Dünyanın değişik ülkelerinden on bini aşkın mimarı İstanbul’da buluşturacak proje için işbirliği protokolü imzalandı. Mimarlık ve şehircilik konusunda HABİTAT Konferansı’ndan sonra dünyanın en büyük organizasyonu olan Uluslararası Mimarlar Birliği (UIA) Kongresi yaz aylarında İstanbul’da yapılacak. Alanında en prestijli organizasyon olan kongreye ev sahipliği yapacak olan Kadir Topbaş, dünya mimarlarına, “Hayallerinizi İstanbul’a istiyoruz.” diye seslenirken kongreler nedeniyle İstanbul’a gelenlerin “bu kente yazık etmişsiniz” demelerini istemediklerini de söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğini yapacağı XXII. Uluslararası Mimarlık Kongresi 30 Haziran-10 Temmuz 2005 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşecek. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, UIA 2005 İstanbul Kongresi Başkanı Süha Özkan ve Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odaları Birliği (TMMOB) Başkanı Oktay Ekinci arasında bir işbirliği protokolü imzalandı. Belediyenin Saraçhane’deki binasında yerli ve yabancı mimarların katılımıyla yapılan protokol töreninde bir konuşma yapan Başkan Topbaş, başkanlığı döneminde İstanbul’un çok önemli organizasyonlara ev sahipliği yaptığını hatırlattı. Kongre turizminin önemine dikkat çeken Topbaş, İstanbul’un bu konuda çok ham olduğunu ve henüz yolun başında olduğunu dile getirdi. UIA 2005 İstanbul Kongresi Başkanı Süha Özkan, 20 yıllık bir rüyanın gerçekleştiğini ifade ederken TMMOB Başkanı Ekinci, Başkan Topbaş’ın da mimar olması nedeniyle İstanbul’un ev sahipliğini en iyi şekilde yapacağını söyledi. Ekinci, şimdiden bildiri sayısının bine ulaştığını ve otellerdeki rezervasyonların tamamlandığını belirterek kongreye büyük bir katılım beklediklerini kaydetti. 1948’den bu yana üç yılda bir gerçekleştirilen Uluslararası Mimarlık Kongresi, mimarlığın bağlayıcı kararlarının alındığı önemli toplantıları içeriyor.

Kongre programında toplantı, konferans ve söyleşilerin yanı sıra sergiler, yarışmalar, geziler, mimarlık fuarı, sosyal ve kültürel etkinlikler ile diğer kentlerde düzenlenecek ön konferanslar yer alacak. Kongre uluslararası boyutuyla bir “Türk Tanıtım Projesi” olarak da değerlendiriliyor. Törenin ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Topbaş, İstanbul’daki yıkımlarla ilgili rahatsızlıkları anladığını; ancak İstanbul’u yaşanabilir bir kent haline getirebilmek için artık bir yerden başlanması gerektiğini vurguladı. İstanbul’un nüfusu kadar turist çekme planlarından söz eden Büyükşehir Belediye Başkanı, şehrin bu çirkin görüntüsüyle bunun mümkün olmadığını savundu. Başkan, kongreler nedeniyle İstanbul’a gelen konukların, “bu kente yazık etmişsiniz” demelerini istemediklerini ifade ederek, “Bu şehir dünyaya açılıyor. Şahsi tavrımız yok, herhangi bir ayrımcılık yapmıyoruz.” şeklinde konuştu.
Zaman - Ahmet Dönmez

 

Ocak 2005 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
      01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
diğer aylar için tıklayın

Mimarlık ve tasarım dünyası ile ilgili genel tartışma konuları Mimarlık forumunda

Arkitera.com/forum

  

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz