reklam

04 Şubat 2005 Cuma
Ana Sayfa > Haberler

Başkan Topbaş'tan "Florya sahilini halka açın" talimatı...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş, Florya sahilini halka açma talimatı verdiğini belirterek, ''İstanbullular artık denizlerimizden de rahatlıkla istifade edebilecek'' dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş, şehrin her iki yakasında halkın sahillerden yararlanması için sahil şeridinde bulunan kaçak ve imara aykırı tüm yapıların yıkımına devam ettiklerini söyledi.

Çalışmalar kapsamında bugüne kadar 95 binanın yıkıldığını, tespit ve yıkımların devam edeceğini belirten Topbaş, "Bundan sonra bütün sahillerimizi vatandaşlarımız rahatlıkla kullanacak" dedi.

Mimar Topbaş, çalışmalar kapsamında 1995 yılında kapatılan Güneş Plajı'nın bulunduğu Florya sahilini de denize girilebilir hale getireceklerini belirterek, şunları söyledi:

"Florya sahilini halka açacağız. İnsanların buradan daha rahat denize girer hale gelmesi için çalışmalar yapılıyor. Bugüne kadar Florya sahilinden Büyükşehir Belediyesi'ne ait sosyal tesisleri kiralama yoluyla oturan siviller ile dinlenme evleri ve motellerden Meclis Üyeleri ile üst düzey yöneticiler faydalanıyordu. Florya plajının rehabilite edilerek halka açılması talimatını verdim. Bundan sonra İstanbullar artık denizden de istifade edebilecekler.''

Su havzalarında yapılaşmaya müsamaha yok!...
Açıklamasında, su havzalarındaki yapılaşmaya da işaret eden Başkan Dr. Mimar Kadir Topbaş, havzalarda kaçak yapı olup olmadığına ilişkin tespitleri her uydu aracılığıyla yaptıklarını belirterek, "Havzalara ilişkin İSKİ Yasası ile yönetmelikler ortadadır. Bu konuda kimseye müsamaha göstermeyeceğiz, kesinlikle kaçak yapıların üzerine gitmeye devam edeceğiz" dedi.

Şu anda İstanbul'daki yapılaşma ve nüfus yoğunluğu nedeniyle artık altyapı, yollar yetmediğine işaret eden Başkan Topbaş, şöyle konuştu; "Yeni ulaşım aksları isteniyor. Aynı şekilde ileride havzalardaki yapılaşma nedeniyle kirlilik söz konusu olacak ve insanların su ihtiyacını karşılayamayacağız. 13 milyon İstanbullunun su ihtiyacı, sağlığı, geleceği için su havzalarının mutlaka korunması lazım. Kimse kusura bakmasın, herkes kurallara uyacak, kaçak yapılar yıkılacak. Özellikle mutlak koruma alanında olanlara müsamaha etmemiz mümkün değil. Şu anda su sıkıntısından bahsedildi, hemen panik oluştu. Ama su havzalarını yapılaşmayla daraltırsak, gelecekte bu sıkıntı yaşanır. Belki birkaç yüz, ya da iki bin insanının yaşayacağı o alanlar, milyonlarca insanının sağlığını ve hayatını tehdit eder hale gelir."

Kime ait olursa olsun, tüm kaçak yapıların yıkılacağını ve bu konuda asla müsamaha göstermeyeceklerini tekrarlayan Topbaş, "İlk gecekondu, kaçak yapılaşma İstanbul'da başladı ve Anadolu'ya sirayet etti. Ama tekrar düzelme ve güzellik İstanbul'dan da başlayacak. Bu konuda gereken tüm talimatları verdim" şeklinde konuştu.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi

 

Şubat 2005 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28            
diğer aylar için tıklayın

Kentin fiziksel çevresi, sorunları ve kentli olmak üzerine görüşlerinizi Kent başlığı  altında tartışıyoruz.

Arkitera.com/forum

  

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz