reklam

04 Şubat 2005 Cuma
Ana Sayfa > Haberler

İzmir Gelişiyor, Kent Şantiyeye Dönüyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kenti geleceğe taşıyacak ve Ağustos ayında gerçekleştirilecek olan 23. Dünya Üniversiteler Yaz Oyunları’na hazırlayacak projeleri yaşama geçirmek için atağa kalktı.

Bazı projelerin yapımı sürdürülürken, birçok projenin de ihalesi yapıldı veya ihaleye çıkıldı. Önümüzdeki günlerde başlayacak çalışmalar ile kent adeta bir şantiyeye dönüşecek.

Adnan Menderes Havaalanı’nı kent merkezine bağlayan önemli güzergahlardan biri olan Yeşildere Caddesi yeniden düzenlenecek.

Yeşildere Caddesi Düzenleniyor
Adnan Menderes Havaalanı’nı kent merkezine bağlayan önemli güzergahlardan biri olan Yeşildere Caddesi yeniden düzenlenecek. Yolun, Kızılçullu Kavşağı’ndan eski DGM binasına kadar uzanan 7 kilometrelik bölümü yenilenerek standart yükseltilecek, çevre düzenlemesi yapılacak, yayaların da rahatça kullanımına olanak tanıyacak tretuvarlar yapılacak ve orta refüj yeşillendirilecek. Güzergah üzerindeki üst geçitler kaldırılarak yaya geçişleri, oluşturulacak sinyalize kavşaklar ile sağlanacak.

Metro Uzuyor
Alsancak’taki Atatürk Spor Salonu’nun bahçesinde yapımına başlanan 130 araç kapasiteli yer altı otoparkının inşaatı sürerken, mevcut metro hattını Üçyol’dan Fahrettin Altay Meydanı’na ulaştıracak projenin ihalesi de bu ay içinde gerçekleştirilecek. 6 istasyonun bulunacağı 5 kilometrelik hattı metro inşaatını öz kaynakları ile gerçekleştirecek olan Büyükşehir Belediyesi, bu projenin imalatına Nisan ayında başlamayı planlıyor.

İnciraltı'na Plaj ve Deniz Müzesi
Üçkuyular Vapur İskelesi ile İnciraltı Gençlik Merkezi arasında kalan yaklaşık 612 bin metrekarelik alanda düzenleme çalışmaları gerçekleştirilecek. Bölge ağaçlandırılarak kentin ve kentlilerin nefes alabileceği yeni bir alan oluşturulacak.
İnciraltı’nın, Özdilek Alışveriş Merkezi ile askeriye arasında kalan kısmı da yeni bir anlayış ile ele alınarak düzenlenecek. Bu bölgede plaj ve bir de deniz müzesi oluşturulacak.

Anadolu Caddesi'nde Düzenleme
Bornovo'ya Yeni Bulvar
İzmir’in en işlek güzergahlarından biri olan Anadolu Caddesi de ele alınıyor. Soğukkuyu Kavşağı yeniden düzenlenerek trafik rahatlatılacak. Bornova’da ise Adliye’ye ulaşımı kolaylaştıracak yeni bir bulvar açılacak. Adliye’nin karşısındaki cıvata fabrikasının yanından Bornova 286 Sokağa doğru 600 metre uzunluğunda 30 metre genişliğinde 6 şeritli yeni bir bulvar açılacak. Çalışmalar kapsamında Adliye Kavşağı da yeniden düzenlenecek.

Agora ve Kemeraltı Çalışmaları
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinde bulunan dünyanın en büyük agorası olarak bilinen İzmir Agorası çevresi ile tarihi Kemeraltı Çarşısı’na da el atıyor. Agora ve çevresini “Arkeolojik Park” haline getirerek, kent ile bütünleşmesini sağlayacak proje çerçevesinde daha önce kamulaştırmaları yapılan 14 bina yıkılacak. Uygulanacak proje ile Agora’nın İkiçeşmelik Caddesi’nden algılanması kolaylaşacak, Agora’ya ulaşım rahatlayacak, bölgenin turizm ve ticaret ağırlıklı olarak gelişmesi sağlanacak.

Kemeraltı’nda ise esnaf ile işbirliği içinde yürütülecek çalışmalar ile Anafartalar Caddesi ile Havra Sokağı yeniden düzenlenecek. Alt yapı yenilenerek elektrik ve telefon kabloları yeraltına alınacak, ışıklandırma yapılacak, tarihi ve mimari değeri olan binalar restore edilip ön cepheleri aslına uygun olarak yenilenecek.
Böylece Kemeraltı, tarihi mekanların ön plana çıktığı, algılanabildiği ve turistlerin de uğrak yeri olan, 24 saat yaşayan bir çarşı olacak.
İzmir Büyükşehir Belediyesi

 

Şubat 2005 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28            
diğer aylar için tıklayın

Kentin fiziksel çevresi, sorunları ve kentli olmak üzerine görüşlerinizi Kent başlığı  altında tartışıyoruz.

Arkitera.com/forum

  

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz