reklam

04 Şubat 2005 Cuma
Ana Sayfa > Haberler

Evlerin kokusu çıktı

TOKİ ve TOBB tarafından yaptırılan ve Başbakan Erdoğan'ın temelini atarak gövde gösterisi yaptığı Bingöl'deki deprem konutları daha ilk taksiti bile ödenmeden çürüdü. Eski Bingöl Belediye Başkanı Feyzullah Karaarslan, konutların projesine onay vermediği için Bingöl Valiliği ile karşı karşıya gelmişti. Depremzedeler şimdi dava açmaya hazırlanıyor.

Bingöl'de depremde zarar gören yurttaşların barınmaları için Toplu Konut İdaresi'nce (TOKİ) yaptırılan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'ın gövde gösterisiyle teslim ettiği konutlar, daha ilk taksitleri ödenmeden çürüdü.

Eski Bingöl Belediye Başkanı Feyzullah Karaarslan 'ın projesine karşı çıktığı konutlarda meydana gelen hasar nedeniyle depremzedeler, TOKİ'ye dava açma hazırlığında.

1 Mayıs 2003'te meydana gelen depremde evleri hasar görenler için Düzağaç mevkii, Uydukent semtinde 1536'sı TOKİ, 480'i de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nce (TOBB) olmak üzere 2 bin 106 konut yaptırıldı.

Yurttaşlar Şaşkın
Konutlar aynı yıl 18 Temmuz'da Başbakan Erdoğan'ın da katıldığı görkemli bir törenle hak sahiplerine teslim edildi. En düşük 42 milyar lira bedelle satılan konutlar daha ilk taksitler ödenmeden çürüdü. Binaların büyük bölümünün iç sıvaları döküldü, çatılar da su sızdırmaya başladı. Konutların inşa edildiği alanda altyapının olmaması sorunları daha da arttırıyor.

Büyük şaşkınlık yaşayan konut sahipleri dava açmaya hazırlanıyor.

Depremzedelerin içine düşürüldükleri güç durumu değerlendiren Bingöllü avukat eski baro başkanı Sabri Erik , konutların daha tamamlanmadan hak sahiplerine teslim edildiğini savunarak ''Binaları bitmiş gibi gösteren belgeler imzalatıldı. Ancak tamamlanmayan konutlarda yaşayanlar özellikle kış koşullarında güç duruma düşüyor. Şu anki duruma göre TOKİ tarafından depremzedelere 'ayıplı mal' satılmış ve teslim edilmiştir'' dedi. Yurttaşların TOKİ'yi muhatap alarak dava açabileceğine dikkat çeken Erik, ''TOKİ ise müteahhitlerden rücu yoluyla zararını alabilir ama bu onların sorunu, yurttaşların değil. Bu durumda TOKİ'nin eğer zarar oturulamayacak kadar büyük değil ise gerekli tamiratları yapıp ayıplı malı düzeltmesi ve yurttaşa yeniden vermesi gerekir'' diye konuştu. TOKİ'den yapılan açıklamada ise, konutlardaki onarım işlerinin devam ettiği, çalışmaların tamamlanmasının ardından kesin kabullere başlanacağı belirtildi.

Eski Bingöl Belediye Başkanı Feyzullah Karaarslan, toplu konutlara ruhsat vermediği için Bingöl Valiliği'yle karşı karşıya gelmiş, valilik Karaarslan'ın uyarılarını dikkate almamıştı.
Cumhuriyet

 

Şubat 2005 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28            
diğer aylar için tıklayın

Yapı sektörünün uygulama alanına yönelik genel tartışma konuları Uygulama forumunda

Arkitera.com/forum

  

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz