reklam

07 Şubat 2005 Pazartesi
Ana Sayfa > Haberler

Marketten kilo ile asfalt satışı başladı

Evlerinin önünde kazı çalışması yapılıp üzerinin örtülmemesinden şikayet eden vatandaşlar artık kendi işini kendisi görecek.

Bahçesine, evinin önüne, cadde ya da sokağına asfalt koymak isteyenler markete gidip, "25 kilo asfalt lütfen" diyebilecek. Çünkü artık yapı marketlerinde 25 kiloluk hazır asfalt satışı yapılıyor.

İstanbullular, sık sık sokaklarının ya da caddelerinin kazılmasından şikayet ediyor. Sokak ve caddeler kazı çalışması tamamlansa bile birkaç ay sonra başka bir kurum tarafından tekrar kazılabiliyor. Çalışmanın tamamlanmasından sonra sokağın eski haline getirilmeden bırakılması da vatandaşların tepkisine yol açıyor. Bundan böyle yetkilileri beklemekten bunalan vatandaşlar, ellerine asfaltını alıp çukurları doldurabilecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İstanbul Asfalt Fabrikaları AŞ (İSFALT), 25 kilogramlık plastik ambalajlarda hazır asfalt satışı yapmaya başladı. Projesi birkaç yıl önce geliştirilen hazır asfaltlar seri üretimine başlanarak yapı marketlerin reyonlarındaki yerini aldı. Kilosu 40 yeni kuruş olan 25 kilogramlık hazır kutular 10 YTL'den satılıyor.

İSFALT Genel Müdürü Süreyya Polat, paketlenebilme ve 6 ay muhafaza edilebilme özelliklerine sahip hazır asfaltların kullanımının çok kolay olduğunu belirtti. Polat, hazır asfaltın şehir içi ve şehirlerarası yolların tamirinde kullanılacağı gibi çukurların doldurulması, fabrika, hastane, otel, okul, site, park, tenis kortu, basketbol sahası ve otoparkların bozulan kısımlarının tamirinde de kullanılabileceğini kaydetti. Hazır asfalt, 25 kilogramlık plastik kovalarda satışa sunuluyor. Ürünün kullanım amacına göre taş boyutu ayarlanabiliyor. 5 santimetre derinliğinde, 40-50 santimetre genişliğinde bir çukur doldurulabilen 25 kilogramlık asfaltlar, Türkiye'nin her yerine gönderilebilecek.

Üründen yüksek verim alınabilmesi için kullanma talimatı ve depolama şartlarına uyulması gerekiyor. Bunun için tamir edilecek alanın öncelikle yeteri kadar kazılması ve temizlenmesi gerekiyor. Kazılan çukurun kenarlarının dik kesilmesi, zemin beton ya da asfaltsa çukura özel yapıştırıcı kullanılması gerekiyor. Daha sonra soğuk asfaltın çukura hafif tümsek oluşturacak şekilde doldurulması ve ardından el tokmağı, kürek ya da silindir ile sıkıştırılması öneriliyor.
Zaman - Ahmet Dönmez

 

Şubat 2005 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28            
diğer aylar için tıklayın

Kentin fiziksel çevresi, sorunları ve kentli olmak üzerine görüşlerinizi Kent başlığı  altında tartışıyoruz.

Arkitera.com/forum

  

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz