reklam

07 Şubat 2005 Pazartesi
Ana Sayfa > Haberler

Belediye Başkanı Poyraz: Depreme karşı hazırlıklı olmak zorundayız

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Türk toplumunun deprem bilincine yeterince sahip olmadığını belirterek, “Japonlar depremin bilincine 30 senede ulaşabilmiştir. Türk milleti olarak bizim de artık depreme karşı bilinçli hale gelmemiz gerekmektedir. Kahramanmaraş’ın birinci derece deprem bölgesi üzerinde yer aldığını vatandaşlarımız unutmasın.” dedi.

İzmit’te yaşanan depremden sonra çıkan uygulama ile belediye olarak kanunların gerektirdiği şartlara göre bina yapımına izin verdiklerini ifade eden Başkan Poyraz, yapılan inşaatlarda mimari, statik ve jeolojik bakımdan incelemeleri belediye olarak yaptıklarını kaydetti. Muhtemel bir depreme karşı belediye olarak bazı hazırlıklar yapmaya çalıştıklarını da anlatan Başkan Poyraz, “İlk etapta bünyemize bağlı olan itfaiyeyi güçlendirmek için çalışma içerisindeyiz. İhtiyaçtan dolayı 15 tane konteynır siparişi verdik. Kahramanmaraş’ın deprem kuşağında yer aldığı bir gerçektir. Halkımızın da deprem gerçeğini bilmesi gerekmektedir. Depremin ne zaman olacağını bilemeyiz. Meşhur bir atasözü vardır, ‘Susuz kalmadan kuyunu kaz suyunu hazırla’ diye. Biz de deprem olmadan herşeye karşı hazırlıklı olmalıyız.” dedi.

Depreme belediye olarak kendilerinin veya başka bir kurumun hazırlıklı olmasının yeterli olmadığını da vurgulayan Poyraz, depremden en az hasarla kurtulabilmek için vatandaşlara da birtakım görevler düştüğünü belirtti. Toplumun bilinçli hale gelmesi ile birlikte yapılardan çalınan malzemelerin de azalacağı inancında olan Poyraz, vatandaşların ev veya başka bir inşaat yaparken kesinlikle malzemeden tasarruf etmemesi gerektiğini hatırlattı.

Depreme karşı her kurumun kendine göre hazırlıkları olduğuna da dikkat çeken Başkan Poyraz, “Sağlık Müdürlüğü kendi içerisinde acil yardım konusunda çalışma yapmaktadır. Diğer kurumlar da kendi içerisinde depreme karşı bir takım hazırlıklar yapmaya çalışmaktadır. Tabii bu hazırlıklarla birlikte toplum bilincinin oluşturulması gerektiği de unutulmamalıdır.” diye konuştu. Şu anda vatandaşların oturmuş olduğu evlerin çoğunun depreme dayanıksız olduğuna da değinen Başkan Poyraz, vatandaşların evlerini depreme karşı güçlendirmek istese bile bunun maddi imkansızlıklardan dolayı gerçekleşemeyeceğini sözlerine ekledi.
Zaman - Ahmet Yeşil

 

Şubat 2005 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28            
diğer aylar için tıklayın

Kentin fiziksel çevresi, sorunları ve kentli olmak üzerine görüşlerinizi Kent başlığı  altında tartışıyoruz.

Arkitera.com/forum

  

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz