reklam

08 Şubat 2005 Salı
Ana Sayfa > Haberler

Ege’ye nefes aldıracak Nemrut Limanı’nın yüzde 90’ı tamamlandı

Aliağa Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Nemrut Demiryolu Ring Hattı projesinin yüzde 90’lık kısmının tamamlandığını söyledi.

Projeye bugüne kadar 22 trilyon lira harcandığı, hayata geçtiğinde Nemrut Limanı’nın Ege Bölgesi’nin yeni ihracat üssü olacağını belirten Kaymakam Bulgurlu, çalışmaların en zor bölümü olan tünellerin tamamlandığı kaydetti.

Nemrut Körfezi bağlantı ring hattı için en zor bölüm olan 700 metrelik tünelin birkaç hafta içinde tamamlanacağını aktaran Bulgurlu, “Dev projede tünel delme işlemlerinin 15 güne kadar sonuçlanmasını bekliyoruz. Daha sonraki bir aylık sürede tünel içi betonlama yapılacak.” dedi. Projenin tamamlanmasıyla Nemrut bölgesinin önemli bir ihracat merkezi olacağını ifade eden Bulgurlu, “Aliağa Sanayi Bölgesi ve kurulmakta olan Aliağa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki dev sanayi kuruluşlarımız için bu liman demiryolu bağlantı hattı büyük önem taşıyor. 7 kilometre uzunluğundaki bu hatta günümüze kadar yüzde 90 fizikî gerçekleşme sağlandı.” diye konuştu. Projede şu ana kadar demiryolu çalışmaları ihalesi yapıldığını, yaklaşık 5 aydır çalışmaların gece gündüz devam ettiğini dile getiren Kaymakam Emir Osman Bulgurlu, “Umarım proje bu yıl tamamlanacak. Tünel delme işlemleri birkaç hafta içinde sona erecek. Tepenin 55 metre altındaki bu tünelin tamamlanmasıyla hemen raylar döşenecek. Proje, en kötü ihtimalle 2006’nın ilk altı ayında bitecek.” dedi.

Projenin zaman kaybetmeden yapılmasında Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya’nın da büyük rolü olduğunu belirten Bulgurlu, “Başkan Tansu Kaya, olağanüstü bir gayretle proje sahasının bütün imar planı tadilatını yaptı. Şu anda demiryoluna paralel karayolunun planı çiziliyor. Bu öyle bir proje ki Türkiye’nin kaderini beş yıl içinde yüzde 100 değiştirecek. Proje tamamlandığında GAP’tan bile daha büyük sonuçlar alınacak.” şeklinde konuştu.

Liman bölgesindeki her biri bağımsız iskelelerin bir yapı içinde birleştirilerek bölgenin reorganizasyonunun sağlanması gerektiğini dile getiren Bulgurlu, “2005 yılında Nemrut Körfezi’nde belki de Türkiye’nin en modern gümrük binalarını yapacağız. Bunun için gerekli izinler müsteşarlıktan alındı. Belediye de imar plan tadilatını yaptı, projeler çizildi ve yapım aşamasına geldi. İskelelerin sahiplerini çağırarak gümrük bina projelerini vereceğiz. Bölgeyi bütün yönleriyle bir gümrük kapısı haline getireceğiz. Artık gümrük işlemleri için hiç kimse İzmir’e gitmek zorunda kalmayacak.” dedi.
Zaman - Mustafa Kuşen

 

Şubat 2005 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28            
diğer aylar için tıklayın

Yapı sektörünün uygulama alanına yönelik genel tartışma konuları Uygulama forumunda

Arkitera.com/forum

  

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz