reklam

10 Şubat 2005 Perşembe
Ana Sayfa > Haberler

İstanbul'un deprem hazırlıkları İstanbul'dan yürütülecek!...

Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer başkanlığında, İstanbul Valisi Muammer Güler ve ildeki kamu kurumlarının üst düzey yöneticilerinin katılımıyla depreme karşı kamu binalarının güçlendirilmesiyle ilgili fizibilite çalışmalarının gözden geçirildiği bir toplantı yapıldı.

İstanbul Valiliği'nde yapılan toplantının ardından bir açıklama yapan Ömer Dinçer; İstanbul depremi ile ilgili hazırlıkları gözden geçirdiklerini belirterek, "Bütün arkadaşlarımızın ortak kanaati, İstanbul'da meydana gelecek depremle ilgili hazırlıklar eğer tamamlanmazsa veya tamamlanamazsa özellikle kamu idarecileri bu depremin altında kalmış olacaklar" dedi.

"Temelde bu işin yönetimiyle ilgili yeni bir organizasyon yapmaya karar verdik" diyen Ömer Dinçer, İstanbul'daki deprem hazırlıkları ile ilgili çalışmaların bundan sonra Ankara'dan yürütülmeyeceğini söyledi. Ömer Dinçer, açıklamalarını şöyle sürdürdü;

"Her şeyden önce İstanbul'daki deprem hazırlıkları ile ilgili çalışmalar bundan sonra Ankara'dan yürütülmeyecek. Başbakanlık Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü veya Proje Uygulama Birimi'nden değil, İstanbul Valiliği veya İl Özel İdaresi'nden yürütülecek. Hazırlıkların nasıl yapılacağıyla ilgili gerekli destekleri ise Ankara'dan sağlamaya çalışacağız. Toplantıda ikinci olarak üzerinde durduğumuz husus; özellikle kamu binalarının güçlendirilmesiyle ilgili finansman kaynaklarının temini oldu. Finansmanla ilgili çalışmaları da gözden geçirdik. Büyük ihtimalle, kamu binalarının güçlendirilmesiyle ilgili Dünya Bankası'ndan gelecek olan 300 milyon dolarlık kredinin kullanılabileceğini söylemek istiyorum. Ayrıca, deprem anında ortaya çıkacak birtakım sorunları çözmek amacıyla ortaya konulan projelerin de finansmanı temin edilmiş vaziyette."

Güçlendirme çalışmalarıyla ilgili projelerin tamamlandığını, bunlarla ilgili bazı idari sorunların bulunduğunu da ifade eden Ömer Dinçer, toplantıda görüş alışverişinde bulunulduğunu ve en kısa zamanda bu eksikliklerin de giderileceğini belirtti.

Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer, bir soru üzerine, hastane ve okul binalarının güçlendirilmesiyle ilgili yaklaşık 840 binanın projesinin tamamlandığını, bunlardan 15'inin ihalesinin yapıldığını kaydetti.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi

 

Şubat 2005 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28            
diğer aylar için tıklayın

ARKIMEET

ARKIMEET Konferans Serisinin davetlisi olarak,  Rem Koolhas 17 Mayıs 2005 tarihinde saat 19:00'da Askeri Müze Kültür Sitesi Büyük Konferans Salonu'nda konferans verecek.


 
Philips Armatür'ün katkılarıyla

  

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz