reklam

11 Şubat 2005 Cuma
Ana Sayfa > Haberler

Ormanlarda 'kaçak yapılaşmaya' son

İstanbul'daki orman muhafaza memurlarının denetimleri sonuç verdi ve 2004 yılında kentte ağaç kesimi yüzde 35, orman arazisine yerleşme girişimi ise yüzde 50 oranında azaldı.

İstanbul'da orman muhafaza memurları 'yazın közde kışın karda' sloganıyla 24 saat aralıksız denetim yapıyor.

60'a yakın orman muhafaza memuru hergün izinsiz ağaç kesimi ve kaçak yapılaşma ve avcılara karşı çalışıyor.

Mustafa Küçük ve Celal Şahin gibi orman muhafaza memurları 25 yıllık hizmet süreleri boyunca, ormanlarda basmadık toprak bırakmadılar. Kaçak ağaç kesimi yapanlar ve orman arazisini işgal edenler karşılarında onları buldular. En kötü hava şartlarında bile denetimlerine ara vermediler.

Denetimler sonuç verdi
İstanbul'da muhafaza memurlarının denetlemeleri sonucu 2004 yılında bir önceki yıla göre suç oranları düştü. Kaçak ağaç kesimi yüzde 35, orman arazisi açma ve yerleşme yüzde 51, işgal yüzde 49 ve orman yangınları ise yüzde 67 oranında azaldı.

Gerektiğinde silah da kullanıyorlar
Orman muhafaza memurları gerektiğinde kendilerini korumak için silaha da başvuruyor. İstanbul Orman Bölge Müdürü Faruk Çebi, son iki yılda ormanlarda bir tane bile kaçak yapı yaptırmadıklarını söyledi.
CNNTürk - Ercüment Alhan
 

 

 

 

Şubat 2005 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28            
diğer aylar için tıklayın

Ağaçları ormana dönüştürmek, denizleri temizlemek... Doğal çevremiz ile ilgili görüşlerimiz Çevre forumunda...

Arkitera.com/forum

  

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz