reklam

14 Şubat 2005 Pazartesi
Ana Sayfa > Haberler

Afyonkarahisar - Frig Vadisi ile sıçrayacak

Türkiye’de ‘bacasız sanayi’ olarak değerlendirilen ve son yıllarda gösterdiği gelişmeyle övgüyü hak eden turizm sektörü, şimdi de kültür, doğa ve sağlık turizmiyle çeşitlendirme çabasıyla dikkat çekiyor. Bu çabada, turizmde hemen hemen tüm unsurları bünyesinde toplayan Afyonkarahisar, il yöneticilerinin büyük katkısıyla da sıçrama yapmaya hazırlanıyor. Bu sıçrama, son dönemde Afyonkarahisar Valisi Muzaffer Dilek ve Belediye Başkanı Abdullah Kaptan’ın büyük bir heyecanla üzerinde çalıştığı “Afyon Turizm Kuşağı” projesi ile şekilleniyor. Afyonkarahisar denilince ilk akla gelen turizm çeşidi olan ‘termal turizm’, ile kazandırdığı haklı şöhretle, turizm pozansiyeline dinamik bir enerji kaynağı olmaya devam ediyor.

Yeterince tanınmıyor
Vali Muzaffer Dilek Afyonkarahisar termal turizminin kısa soluklu olmaması ve ile gelen yerli ve yabancı turistlerin bölgenin kültür dokusunu tanımalarının önemine işaret ederek, “Geçmiş medeniyetlerin yüzyıllardır yıpranmasız ayakta duran bölgesel turizm değerlerinin tamamını tanımalarını sağlanması açısından planlı ve programlı bir çalışmanın vazgeçilmez olduğu fikrini gündeme taşıyor” dedi.
Vali Dilek Afyonkarahisar Turizm Kuşağı olarak şimdiden ün yapan bu çalışma çerçevesinde Frig Vadisi Tanıtım Projesi’ni başarıyla yürütüyor. Kütahya ve Eskişehir illerinde devamı bulunan Frigya medeniyeti kalıntıları Afyonkarahisar çevresinde gelip geçmiş medeniyetlerin izlerini taşıyor. Fakat bütün insanlığın ortak mirası olan bu vadi, yeterince tanınmıyor.

10 bin yatağa doğru
Afyonkarahisar’ın Mühendis Belediye Başkanı Abdullah Kaptan da bu ilimizin ülke turizmine çok yönlü katkı sağlayabilme kabiliyeti ve benzersiz potansiyeline dikkat çekti. Halen her gelir grubunda turiste hitap edecek 4 bin yatak kapasitesine sahip olan ilde, amacın kısa sürede turistik yatak kapasitesinin 10 binlere ulaşması olduğunu belirten Kaptan, şunları söyledi: “Asırlardır termal kaynaklarını insan sağlığı için kullanılan ilimiz, ilçeleri ve tarih-kültür dokusuyla dünya çapında şöhrete sahiptir. Afyonkarahisar, artık termal turizm için kısa süreli ziyaretlerin yapıldığı bir yer olmaktan çıkıyor.”

Termal turizm ile canlanan ticari hayatın, ildeki eğitim kurumlarınının gelişmesiyle ivme kazandığını belirten Kaptan, “Afyonkarahisar artık sadece kaplıcalarından yararlanılan bir il değil, çevresideki diğer turizm alanlarından yararlanılan bir ilimiz olma yolunda hızla ilerliyor. Kısa zamanda turistik yatak sayısını 10 binleri bulması kaçınılmazdır” diye konuştu.
Türkiye

 

Şubat 2005 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28            
diğer aylar için tıklayın

Ağaçları ormana dönüştürmek, denizleri temizlemek... Doğal çevremiz ile ilgili görüşlerimiz Çevre forumunda...

Arkitera.com/forum

  

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz