reklam

14 Şubat 2005 Pazartesi
Ana Sayfa > Haberler

Evinizi internetten döşeyin

Türkiye'nin önde gelen mobilya üreticilerinden Kelebek Mobilya 70'inci yılını kutlamaya hazırlanıyor. Kelebek Mobilya Genel Müdürü Nejat Çetin, bir evin her türlü ihtiyacını ürettiklerini söyleyerek, 'Türkiye'de bu işi en başından beri yapan biziz. Biz yatakçılıktan mobilyacılığa geçmedik. Anadan doğma mobilyacıyız' dedi. Müşterilerinin artık istedikleri mobilyayı, diledikleri boyutta, renkte ve dizaynda internetten üzerinden sipariş vererek kendi evlerini diledikleri gibi dekore edebilecekleri müjdesini verdi.

Krizde müşteriyi öğrendik
Kelebek Mobilya Genel Müdürü Nejat Çetin, Türkiye'de yaşanan ekonomik krizden çok büyük dersler çıkarttıklarını ve ürünlerini tamamen yenilediklerini söyledi. Krizden sonra müşterilerle birebir görüşerek taleplerini dinlediklerini, sonuç raporlarında Kelebek'in biraz pahalı ve klasik bulunduğunun ortaya çıktığını söyledi. Mobilyacılıkta eskiden 'Bu takım, bunu bozamayız' anlayışının olduğunun altını çizen Çetin, 'Gelen isteklere göre, artık daha fonksiyonel ürünler üretiyoruz. Kriz bize çok şey öğretti' diye konuştu.

AB'nin önündeyiz
Kelebek Mobilya olarak hep ilklere imza atmanın gururunu yaşadıklarını ifade eden Nejat Çetin, geçtiğimiz yıl mutfakta uyguladıkları 'Art Kitchen, mutfağının dizaynını kendin yap' projesini Mayıs ayından itibaren tüm ev için yapacaklarının müjdesini verdi. Proje hakkında bilgi veren Çetin, ' 'Art Kitchen' adı verilen bilgisayar programını bayilerdeki mimarların da yardımıyla kullanarak, mutfaklarını istedikleri gibi dizayn etme imkanı verdik. Önce müşterinin mutfak ölçülerini alıyor ve bilgisayar programında ölçüleri girerek, müşterinin mutfağının çizimini ekranda oluşturuluyor. Müşteri ekran başına geçerek, mutfak ürünlerinin 3 boyutlu digital resimlerinden, istediği ürünleri, kapakların kulpuna kadar tüm ayrıntıları ile, dilediği gibi seçiyor ve istediği gibi mutfağına yerleştiriyor. Bu projeye internetten 70 bine yakın giriş yapıldı. Bu çok önemli bir rakam. Şimdi bunu tüm ev için yapacağız. Koltukta 22 takım mevcut ve 193 çeşit kumaş kullanma şansınız var. Bunların teslim süresi sadece 21 gün. Avrupa Birliği'nde 60 günken biz Türk müşterisinin aceleciliğini göz önünde bulundurarak, Kelebek kalitesiyle bu süreyi 21 güne indirdik. Şu an yüzde 98 müşteri memnuniyetiyle çalışıyoruz' dedi.

ABD konsolosluklarını yapıyoruz
Geçtiğimiz yıl 42 trilyon ciro yaptıklarının altını çizen Kelebek Mobilya Genel Müdürü bu sene bu rakamı 64.5 trilyona çıkararak yüzde 50 büyüyeceklerini söyledi. Paranın gayrimenkule dönmesiyle inşaat sektörünün hareketlendiğini bunun da mobilyacılığı pozitif olarak etkileyeceğini tahmin ettiklerini söyleyen Çetin, yurtdışında önemli projelere imza attıklarını açıkladı. Özellikle İngiltere ve Rusya'nın Kelebek için önemli pazarlar olduğunu kaydeden Çetin sözlerini şöyle tamamladı: 'Yurtdışı fuarlarda önemli siparişler alıyoruz. Avrupalı markalar için üretim yapıyoruz. Rusya'da otellerin mobilya işlerini yapıyoruz. En önemli projemiz içini tamamen yenileyeceğimiz Amerikan Konsoloslukları. Bu iş için, dünyada Amerika dışında ilk kez biz bir sertifika aldık. Formları doldurduk, 500 sayfalık bir kitaptan imtihandan geçtik, Amerika'dan uzmanlar gelip incelemeler yaptı ve 3-4 aylık süreçten sonra 'Architectural Woodwork Institute' belgesi almaya hak kazandık. Bu belgeyle konsoloslukları yapma izni aldık. Şu an beş ülkede yapıyoruz ve herbirinin maliyeti 350 bin - 500 bin dolar arasında değişiyor.'

Üniversiteli bayiler
Türkiye üzerinde 156, yurtdışında ise 12 bayilerinin olduğunu belirten Nejat Çetin 'Bayi Otomasyon Sistemine' geçtiklerini kaydetti. Tüm bayilerinin aynı bilgisayar programlarını kullanacak ve hepsi, her an Kelebek Merkez'le bağlantıda olacağını söyleyen Çetin, ' Bu sistemi oturtmak için tüm bayilerimize en az üniversite mezunu olma şartı getirdik. Şu an sadece 1 tane ilkokul mezunu bayimiz kaldı. Öyle parasını verip bayi olma hakkı kazanma dönemi bitti. Şartlarımıza uyan varsa bayi olabilir' dedi. Türkiye'de Kelebek markası deyince kalitenin akla geldiğini belirten Çetin, 'Normalde 3-4 senede koltuklarda bozulma görülüyor ama bizde en az 8-9 senede bir sorun yaşamıyoruz. Bazen kaliteye bu kadar önem vermekle hata mı yapıyoruz diye düşünüyorum ama artık bu bizim için bir saplantı. BMW marka arabadaki koltuk kalitesini kullanıyoruz' diye konuştu.

IKEA'ya karşı önlemlerimizi aldık
Dünyanın en önemli hazır mobilya üreticilerinden Ikea'nın Mayıs ayında Türkiye'deki marketlerde ürünlerini satmaya başlayacağını söyleyen Nejat Çetin, Kelebek Mobilya olarak tüm tedbirlerini aldıklarını belirtti. Ciddi reklam kampanyasıyla ülkemizdeki pazardan pay almak için büyük uğraş verecek olan Ikea'nın küçük ürünler dışında başarı sağlayamayacağını kaydeden Çetin, 'Türk müşterisi mobilya konusunda herşeyin evine kurulmasını ister. En ufak aldığı bir masa için bile evine servis gelmesi bekler. Kelebek olarak bu konuda bir çalışma yaptık. 59 milyona taşınabilir ve müşterinin kendi kurabileceği masa ürettik ama satışlar çok düşüktü. Alanlar gel evime kur diyor. Bu koşullarda Ikea'nın Türkiye'de ciddi sorunlar yaşayacağını düşünüyoruz' dedi.
Akşam - Gökay Çako

 

Şubat 2005 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28            
diğer aylar için tıklayın

ARKIMEET

ARKIMEET Konferans Serisinin davetlisi olarak,  Rem Koolhas 17 Mayıs 2005 tarihinde saat 19:00'da Askeri Müze Kültür Sitesi Büyük Konferans Salonu'nda konferans verecek.


 
Philips Armatür'ün katkılarıyla

  

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz