reklam

15 Şubat 2005 Salı
Ana Sayfa > Haberler

Büyükşehir'de deprem ve kentsel dönüşüm ele alındı

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşe Soysal ve Kandilli Rasathanesi Müdürü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu ile bir süre görüştü.

Başkan Dr. Mimar Kadir Topbaş'ın Saraçhane Belediye Sarayı'ndaki makamında gerçekleşen görüşmeye basın mensupları alınmadı. Ziyaretin ardından gazetecilere bir açıklama yapan Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu, görüşmede depremle ilgili gündemdeki konuları ve İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmalarını ele aldıklarını söyledi.

Başkan Kadir Topbaş'ı Kandilli'ye davet ettiklerini de dile getiren Gülay Barbarosoğlu, "Sayın Başkanımızın İstanbul'la ilgili çok önemli projeleri var. Kendisiyle deprem ve kentsel dönüşüm ile ilgili bazı temel projeleri de değerlerdik. Kentsel dönüşüm kendisinin gündemindeki en önemli konu. Depremle ilgili erken uyarı sistemleri, özellikle binaların depreme karşı güçlendirilmesi ve kentin bir bütünsellik içinde dönüşümünün sağlanması konuları gündeme geldi. Sayın başkanımızla beraber somut projelere adım atacağız diye düşünüyorum. " dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Güney Asya'daki deprem bölgesine yaptıkları ziyaretin kendileri için çok faydalı geçtiğini vurgulayan Barbarosoğlu, şunları söyledi; "Depreme hazırlık çalışmaları açısından onların çok çok önünde olduğumuzu gördük. Oradaki yeni sismik şebekenin genişletilmesi konusundaki yeni oluşumlarda bizim bilim adamlarımızın da yer alacağını düşünüyorum. Bizim için başarılı bir seyahatti."

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşe Soysal da yaptığı açıklamada Kandilli Rasathanesi'ne davet ettikleri Başkan Topbaş'tan herhangi bir talepte bulunmadıklarını kaydetti.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi

 

 

 

 

Şubat 2005 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28            
diğer aylar için tıklayın

Kitap

Genç Çizgiler 2004
Editör: İdil Erkol
Grafik Tasarım: Aslı Ayhan

Arkitera Mimarlık Merkezi Yayınları

Ücret: 20 milyon TL
(20 YTL).
Dağıtım ve kargo masrafları dahil.

  

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz